...de nye destilleriers whiskyer...er ikke blot acceptable produkter, der blot nogenlunde kan måle sig med de "gamle" destilleriers. Nej, de kan stå frem med karakter og kvaliteter, der gør dem til værdige konkurrenter...
...selv om vi er i Toscana, har vi erfaret, at de mest prominente franske sorter i modsætning til Sangiovese stortrives lige netop i et mindre område ude ved vestkysten...
...Radius sætter en ære i ikke at komme for mange ingredienser i den enkelte gin. Det er deres filosofi, at man skal kunne smage de ingredienser, der er anvendt...
...man har nu lanceret en opdeling af Chianti Classico området i 11 UGA'er på baggrund af studier af alle mulige forhold i området...
...Andre gange er røgduft og -smag mere delikat og forfinet, også selvom røgen er kraftig. Her vil der være en mindre tendens til at "smagen af whisky" overdøves af røgen...
...Det var for mig en overraskelse, at jeg generelt syntes klart bedst om de lette, enkle, friske og billige vine. Høj drikbarhed og drikkeglæde...
...Der er tydelig stilforskel mellem Pieropans og Anselmis vine og ifølge mine smagsløg til Anselmis fordel...
...Hvis man er i bil og ønsker at nyde både Verona og vinområderne omkring byen, er afstandene små. Gardasøen er også tæt på...
...spring endelig ikke over her, selv om du måske - ligesom jeg - ikke er den store museums-entusiast. For her er der virkelig noget visuelt spektakulært at komme efter...
...Der var i Verona et større træf af vinimportører, vin- og turismejournalister fra mange lande fire dage i juni under overskriften Verona Wine and Olive Oil Tourism...
...Både Lugana- og Garda-vinene fremstilles omkring Gardasøen. Appellationerne har det til fælles, at én del ligger i Lombardiet, den anden del i Veneto...
...Én egenskab havde de smagte vine til fælles, uanset om farven var hvid, rosé eller rød: den lave alkoholprocent. Ret befriende i tider, hvor det efterhånden er svært at finde en vin med mindre end 14% alkohol...
...Der var rigelig lejlighed og god tid til at undersøge dette ved gå-rundt-smagningen, hvor der var 45 røde Pinot Nero vine at vælge mellem...
...Springbank destilleriet skiller sig ud på flere måder i forhold til de rigtig mange andre skotske destillerier...
...Begge vine fremstilles omkring Gardasøen. Appellationerne har det til fælles, at én del ligger i Lombardiet, den anden del i Veneto...
...På sådan et besøg får man en ganske anden og tæt oplevelse ved f.eks. at se kornet, der skal maltes, ligge i baner på gulvet i det store maltehus...
...Men jeg har nu i et halvt år efter afslutningen af min kur holdt den vægt, jeg besluttede skulle være min nye vægt. Vel at mærke uden afsavn, ubehag eller andre sværdslag...
...Uddannelsen består af fire niveauer, alle med mulighed for afsluttende certificering. Fjerde niveau inkluderer en rejse til Californien...
...Alt, hvad vi siden har købt af dagligvarer og vin, er siden blevet bragt og stillet uden for vores hoveddør med et efterfølgende venligt bank på døren...
...Tag hensyn til at der er et publikum, der godt vil være fri for at lide i stilhed, og som bare vil have en helt almindelg vin, der smager godt...
...Den type meget grundlæggende forandringer i, hvordan man oplever smag - fra at hade til at elske - har ikke noget med tilvænning at gøre. Det er ikke noget der sker gradvist. Det sker bare, og det sker pludseligt...
...Luca Balbiano påstod, at deres vine på deres egen måde kan konkurrere med alle andre Piemonte-vine. ...
...Det vi snakker om her, er jo i al sin enkelhed snobberi. Det er det, som Brink demonstrerer når han griner af, at Fogh mener at fange lugten af røg i sin vin...
...Men hvor meget af "det sjove" vil man forsage i et sats på at leve et par år ekstra? Og det bliver kun et sats, al den stund ingen kan vide hvordan et sådant væddemål med livet vil falde ud...
...Men nu skriver vi den for at levere et sidste - sikkert nyttesløst - opråb, og vi håber så at kunne lade skidtet ligge fremover...
...Vi har smagt og vurderet 45 Lirac vine, 13 hvide og 32 røde. Her er det især de røde, der har fanget vores interesse...
... vi vil derfor nøjes med at videregive informationen om, at de vininformationer, som også kan tilgås af almindelige computerbrugere, nu forekommer at være i orden.
...Vinmenuer er en god ide...Men som det fremgår, er vores oplevelse, at der mange steder er gået for meget penge-tænkning i konceptet...
...Findes der f.eks. noget sted i Danmark, der så fortættet indeholder så mange virkelig gode restauranter? Der findes også gode bryggerier, talrige fødevareproducenter med profil og endda en producent af vin, whisky, likør m.m...
...Glassenes lethed og deres enkle, stilrene facon forlener oplevelsen ved at drikke vin med et ekstra niveau af elegance og finhed...Og hvor glassene, første gang man tager dem i hånden, forekommer nærmest overdrevent lette, går det hurtigt over i, at alle andre glas herefter forekommer tunge og mere eller mindre klodsede...
...er det en relativ ny opdagelse, at det kan være nødvendigt at give en gammel vin luft, for at få den til at give noget indbydende fra sig. Det er typisk ikke nødvendigt med unge vine...
...RCR glassene er gode glas, som mange vil kunne have glæde af...Glassene er præsentable og vil tage sig godt ud på et veldækket middagsbord...
I Vinsiderne.dk's levetid har mange læsere interesseret sig for, hvordan reglerne er, hvis man hjemmefra Danmark bestiller vin i udlandet...
...men grundlæggende anser vi det for en fordel, at vin kan drikkes med fornøjelse, uden at man skal vente i 20 år...
...Jeg vil dog påstå, at jo mere specifikt og detaljeret man forsøger at beskrive en vins dufte og smage, jo mere øges riskoen for at man mindsker det publikum, der vil kunne knytte an til hvad man snakker om...
...Vinderholdet blev The X-pensive Winos, hvor alle var vinskribenter. Det var nyt i forhold til sidste år, hvor ingen skribenter deltog...
... deres projekt at lave vin til vand! Deres frivillige og ulønnede projekt går ud på at de penge, som de tjener på at sælge deres vine, går til at bygge brønde i Zambia...
... Så hvis man har noget ventetid inden Puttgarden-Rødby færgen, kan tiden udnyttes i Border shop...
...Vi vil i det følgende omtale fire ud af disse 10 forhandleres nyhedsmails, som er eksempler på, hvad vi finder værdifuldt at modtage...
...Jeg havde under mit ophold i Piemonte lejlighed til at deltage i årets fest for den den sidst frigivne årgang Barolo: 2010. Io, Barolo, la nuit hed arrangementet...
...Man kan lave alle mulige fine analyser - tannin mig her og syre mig der - og så er der de øjeblikke, hvor smilet bare breder sig hen over ansigtet, når man smager en vin, som bare går rent ind...
...en invitation til et par dages ophold i Piemonte bl.a. med fokus på to sjældne druesorter, den grønne Nascetta og den blå Pelaverga...
...var jeg ganske overrasket over, at kun ét af finaleholdene bestod af professionelle, især da der blandt de deltagende hold var to hold, der konkurrerer internationalt...
...Vi videregiver her vores erfaringer med tyrkisk vin. Erfaringer der stort set begrænser sig til hvad vi har smagt på en uges pakkerejse til Tyrkiet, hvor restaurantvalget var foretaget af rejsebureauet...
...Skal vi skrotte tilbudssiden? Eller hvis vi skulle sortere i tilbudene, hvordan skulle vi så i givet fald bære os ad med præcist at skelne mellem "virkelige" og mere fupagtige tilbud? Og hvor skulle snittet gå? Hvis vi skal beholde siden, hvilket formål, som vi kan stå inde for, tjener den så egentlig?...
...Disse grænser for vinfælleskab kan set ud fra et Vinsiderne-læser-synspunkt anskues som såvel en fordel som en ulempe. Afhængigt af om man foretrækker klar og unison snak eller at høre flere sider af en sag...
...der er grund til gøre et forsøg på at præcisere de forskellige begreber, der står for forskellige indfaldsvinkler til det (mere eller mindre) naturlige, giftfri og bæredygtige...
...På den baggrund ser naturvinene jo ud til at være chanceløse hos Helle. Så her var det eneste meningsfulde at bringe vores anmelder-fællesskabet til ophør for disse vines vedkommenede...
..."Kig lige ud af vinduet, og fortæl mig hvad du ser." Henrik berettede om naturens spæde grønne farver, og om knopper der var ved at springe ud. "Dér har du forklaringen", sagde producenten, som fortsatte: "På det her tidspunkt kommer der gang i hormonerne på en måde, som gør at ingen kan regne med det de smager. Foråret og hormonerne har ødelagt din smagning"...
...Hvis man anskuer "et godt køb" som at en stor del af den pris man betaler havner hos vinproducenten - hvorved vinkvaliteten et stykke hen ad vejen øges tilsvarende - så er der en enorm fordel i at holde sig fra de billigste vine...
...Hvor alle med en vis erfaring med vin er enige om at tale om at "vinen har prop", så er det lidt mere tåget med ikke-TCA-fejlene, fordi de hverken er så markante eller så karakteristiske, som når vinen i forbindelse med TCA har en grim og letgenkendelig smag, som klart ikke skal være der....
...Vi har stor gavn af et relativ simpelt regneark, der, på basis af hvor meget vi forbruger, udregner hvor mange års forbrug vi har til af hver vintype...
...Det er svært, hvis man tænker blot en smule over det, ikke at kunne se, at vi totalt set betaler ekstra for illusionen om, at vi sparer noget via alle de tilbud. Det er jo absurd!...
...Centralt i pakken er den treretters middag. Meget lækker og veltillavet. Vinkortet bød på et tilfredsstillende udvalg, og vi fik en præcis og indlevende vejledning af værtinden...
...der findes en vifte af forskellige typer, der er på en række områder er væsensforskellige...Nogle portvinstyper kan man have fornøjelse af i månedsvis efter at vinen er åbnet. Andre forandrer sig hurtigere...
I forbindelse med Riesling & Co 2012 afholdt den tyske Master of Wine Caro Maurer et seminar, hvor temaet var The multiple personality of VDP Riesling. Seks Grosses Gewächs vine var på programmet...
...hvor er et enkelt og veltillavet hverdagsmåltid lavet af gode råvarer og ledsaget af en relativt enkel men lækker vin dog et vidunderligt højdepunkt på de hverdage, som der - heldigvis - er flest af. Her vil vi ikke bytte vores Côtes du Rhône med en Châteauneuf...
Sundhedsstyrelsen anbefaling her i den årlige uge 40 kampagne lyder: "Sæt proppen i, og lad dit lys brænde længere" med henvisning til deres vurdering af risikoen for at få kræft ved indtagelse af selv få genstande dagligt.
"Skal I ikke på Facebook?" En af vores læsere stillede for nylig spørgsmålet. Svaret er nej. Det vi skriver er og skal fremdeles være tilgængeligt for alle. Vi har ikke tænkt os at opdele vores læsere i et A- og et B-hold...
Når vi er ude at rejse med fly, skal vi da lige ind og se, hvad der bydes på af vin og spiritus i lufthavnenes tax-free shops. Fornemmelsen har hele tiden været, at der ikke rigtig er noget at spare ved at købe der...
Er det foråret, der har sin virkning, eller skyldes trangen til lettere og friskere vine en generel træthed af alkoholtunge og fede vine?...
...Professor Ole Humlum (billedet), Universitetet i Oslo, holdt et meget interessant foredrag om hvordan klimaet ifølge ham ser ud til at ville udvikle sig...
Ved middagsbordet herhjemme bruger vi ind imellem nogle lidt hjemmestrikkede begreber, når vi snakker om vores oplevelser med en given vin. Et af dem er når vi oplever, at vinen "synger"...
Vi har gennem et halvlangt liv efterhånden vænnet os til de skiftende budskaber vedrørende forskellige mad- og drikkevarers sundhed eller usundhed...
Sundhedsstyrelsen har ændret sine anbefalinger af hvor mange genstande man som henholdsvis kvinde og mand maksimalt bør indtage pr. uge...
Da de nye regler for prismarkedsføring (læs mere om dem her) trådte i kraft 1. marts i år, skrev vi at vi ville holde øje med, om forhandlerne ville efterleve dem...
Det hænder selvfølgelig, at vi kommer forbi andres anmeldelser af vine, som også vi har anmeldt. Nogle gange kan vi i andres beskrivelser genkende...
...er måske så meget sagt. Men lad os alligevel videregive en udmærket erfaring med at blande to sløje vine med en rest fra dagen i forvejen...
Vi er efterhånden gamle nok til at kunne prale med at have gjort erfaringer over tid...
Den 1. marts 2010 træder forbrugerombudsmandens Nye regler for prismarkedsføring i kraft...
...hvis svaret på overskriften er et klart Nej, så kunne man med en vis ret sige, at det er Helle og mig der sover...
FDB's blad Samvirke har en brevkasse. I juni nummeret fra i år spurgte en læser, hvor lang tid efter åbning man kan opbevare en flaske vin i køleskab...
Jeg (Preben) har lige været et smut i Istanbul. Hvor jeg var glad for, at jeg har andet i hovedet end vin...
Handel over internettet skulle efter sigende være tiltagende herhjemme. Vi kan for vores eget vedkommende konstatere, at vi er en del af denne tendens...
...en dag gik det op for os, at der indenfor en afstand af mindre end 20 km fra hvor vi bor befinder sig hele fire producenter af vin, der udover at producere også sælger deres vin...
...vil vi ikke undlade at videregive de - især for bilister - vigtige informationer dels om, hvordan man tilnærmelsesvis udregner promillen i blodet...
En læser mailede os og spurgte, hvordan f.eks. 14% vol. omregnes til antal genstande...
Diskussionen om objektiv kontra subjektiv bedømmelse af vin vil sikkert leve så længe der er vin og mennesker på denne klode...
"Ingen ord kan kommunikere en oplevelse" står der i en klog og filosofisk bog...
En af vores læsere, som vi mødte til en smagning for nylig, spurgte: "Sig mig engang, hvordan kan I tjene penge på jeres sider? Jeg kan ikke få øje på sponsorer og den slags"...
Jeg (Preben) smagte over en uge fire forskellige årgange af Barolo Riserva, Cannubi, Fratelli Serio & Battista Borgogno, som Piemonte Vine venligt havde stillet til rådighed...
Hvis vi skulle have haft tanker om at købe anparter i Tenuta del Pino, som påstås at være en vingård beliggende i Piemonte, så ville DR1's udsendelse Kontant 28. oktober 2008 have tændt os fuldstændig af...
Det er - eller kan være - rigtig smart at en vinhandler har en hjemmeside...
Vi oplevede på et tidspunkt, at en vin, Le Pigeoulet de Brunier, Vin de pays de Vaucluse, udover at lide af en høj hyppighed af prop varierede markant fra flaske til flaske...
Det er uomgængeligt, at vurderingerne i de to nok førende italienske vinguider, Vini d'Italia (populært kaldet Gambero Rosso) og I vini di Veronelli, tillægges stor betydning både af vinkøbere og -sælgere...
Vi har over en del år bemærket navnet Roger Sabon, en rost vinproducent i Châteauneuf-du-Pape. Der produceres bl.a. Châteauneuf, Lirac og Côtes du Rhône...
Det skaber forskellige forventninger til en vinoplevelse, om der står f.eks. Brunello di Montalcino på en etiket, eller om vi står med en Vin de table uden årgang...
Vi er, som det sikkert er læseren bekendt, naturligvis ikke ene i Danmark om at skrive om vin på internettet...
Vi har efterhånden udviklet en ganske præcis sans for - uden at se på etiketten - at vurdere hvor høj alkoholprocenten er i en vin...
Det giver en dejlig lettende følelse at få ryddet op. Når man rydder op, tager man stilling:..
Som opmærksomme vinnydere har vi en høj grad af fokus på tekniske fejl ved en vin. De første par minutter efter at vinen er knappet op, skal det afgøres om den er i orden eller ej...
...Ord er simpelthen et dårligt redskab til at indkredse sanse-oplevelser med. Prøv f.eks. at beskrive smagen af spidskommen for en der aldrig har smagt det...
I vores anmeldelse af Irma som vinforretning har vi for snart længe siden beskrevet vores oplevelse af deres prispolitik som bondefangeri...
...Det var udpræget det europæiske aspekt der trak, idet den ofte meget bløde, fede, noget upersonlige og enstrengede stil i oversøiske vine slet ikke er os...
Vi besøgte engang en god sydfransk vinproducent, der udelukkende lavede vin af de lokale druer, dvs. dem der har vokset i området i århundreder...
Det er svært at spå, og som bekendt især om fremtiden. Alligevel vover vi vinnydere jo konstant en spådom om en vins fremtid...
Hvor skal man købe sin vin, hvis man vil have størst chance for at få noget godt? Vi har lavet lidt statistik over, hvor vi har størst held...
Ind imellem kommer vi ud for en vinoplevelser, der stiller andre vinoplevelser i relief - skaber perspektiv...
Af helt forskellige grunde er vi er holdt op med at købe to vintyper: Oversøiske Cabernet rødvine og Champagne...