...Vi tilstræber at få vin, som vi kan lide, på bordet hver dag. Så vi undgår at købe flere eksemplarer af en vin, som vi ikke kender.
...den enkeltfaktor der betyder mest, når det handler om gunstig opbevaring af vin er, at temperatursvingerne minimeres så meget som muligt.
Vi møder stadig undren rundt omkring, når vi gerne vil have vores rødvin kølet. Skrønen med at rødvin skal serveres ved "stuetemperatur" lever stadig i bedste velgående...
Glasset gør en kæmpeforskel på hvordan en vin opleves. Forskellige vinglas fortolker simpelthen en vins duft og smag på forskellig måde...
Prøv en gang at lugte ned i et rent glas. Nogle gange lugter det lidt af viskestykke, lidt "indelukket" eller lidt af noget andet, kort sagt: ikke neutralt...
Spørgsmålet om, hvorvidt en vin skal dekanteres eller ej, kan udløse noget der ligner en religionskrig...
...For nu ikke at lade ekstremerne tage en for stor del af billedet: Til daglig vil de fleste rødvine i løbet af 1-2 dage udvikle tydelige iltningstegn.
Der er mange glæder ved at have et passende lager af vin: 1) Man kan - hvis man holder lageret ved lige - altid finde en vin, der passer til det man skal bruge...