Servering af vin: "Skylning" af glas

På en restaurant i Toscana oplevede vi for mange år siden en meget omhyggelig servering af vores gode vin. Tjeneren hældte en sjat af vinen i det ene glas, lod glasset rotere langsomt samtidig med at hun lod glasset hælde mere og mere, sådan at hele glassets indvendige side på et tidspunkt havde haft kontakt med vinen.
Herefter blev vinsjatten hældt over i det andet glas, og processen blev gentaget.

Det der sker herved er, at eventuelle lugte og urenheder bliver fjernet effektivt fra glasset.
Prøv en gang at lugte ned i et rent glas. Nogle gange lugter det lidt af viskestykke, lidt "indelukket" eller lidt af noget andet, kort sagt: ikke neutralt.

Disse "aromaer" kan overføres til vinen, hvilket er en rigtig kedelig oplevelse.
Ved at "skylle" glasset med den vin, der skal drikkes, fjernes disse svage lugte, som kan påvirke duft og smag af vinen markant - og i tilgift kommer glasset til at dufte vidunderligt af vinen.

Selv om det kan opleves som synd at spilde kostbare dråber af en god og måske dyr vin på denne måde, så er dråberne givet ekstremt godt ud!

Skylning af glas, trin 1
Skylning af glas, trin 2
Skylning af glas, trin 3
Din Internet Explorer er stærkt forældet, og mange ting på Vinsiderne.dk vil derfor enten ikke kunne ses, se helt forkerte ud eller ikke fungere. Vi opfordrer dig derfor til at hente en ny version af Internet Explorer. Eller endnu bedre: Brug en anden browser som f.eks. Firefox.
Du bruger den forældede Internet Explorer 7 (eller måske Internet Explorer 9 i kompatibilitets-visning). Det betyder, at nogle ting på Vinsiderne.dk ikke vil virke, og andre ting vil blive vist forkert eller slet ikke. Vi opfordrer dig derfor til at hente en ny version af Internet Explorer. Eller endnu bedre: Brug en anden browser som f.eks. Firefox.