...Bogen koncentrerer sig overvejende om mousserende vine fra hvad forfatteren kalder de alpint influerede dele af Italien, dvs. de nordlige regioner i Italien (Valle d'Aosta, Piemonte, Lombardiet, Trentino-Alto Adige, Friuli-Venezia Giulia og Veneto)...
...Bogens afgørende indfaldsvinkel er at sætte mad til vin og ikke omvendt. Med deres egne ord: "Find en vin, du er vild med, og lav en ret, der løfter vinen op til nye højder." Madstoffet fylder næsten 2/3 af tekstsiderne...
...Der er intet, der relaterer sig til, hvordan det går i dag, hvordan de laver deres whisky, hvilke typer fade de bruger, ja det nævnes ikke en gang, hvilke typer whisky de producerer, fx hvor gamle de er, om de er røgede eller ikke røgede. Ikke ét ord om et eneste produkt!...
...Bogen tager whisky fra hele verden til behandling. De skotske - både single malts, blends og grain - fylder lidt under halvdelen af bogen. Derudover er der irsk og amerikansk whiskey, som det staves på de kanter, og whisky fra Canada, Japan, England, Australien, 11 europæiske lande (herunder Danmark) samt "World Whiskies" fra yderligere fire lande...
...En anden ting jeg lærte - eller som i hvert fald er en påstand i bogen - er at whisky med aldersbetegnelse skal stå og åbne sig i glasset i lige så mange minutter som det antal år, whiskyen er lagret. Det må jeg teste en dag...
...før vi vover på ny at prøve kræfter med italiensk hvidvin, vil vi klart have brug for en guide, der sigter mod der, hvor det er muligt at skaffe sig kvalitet. Og her er det svært at forestille sig en bedre guide end Svend Asmussen og Italiens fantastiske hvidvine...
Italiens hemmelige vine's erklærede formål er at tilvejebringe viden om nogle af de mange mindre kendte vine, der gemmer sig i den italienske "vinjungle"...Der er virkelig substans i de fem hovedkapitler, som er meget grundige, detaljerede og seriøse.
...Som det burde fremgå, anbefaler vi bogen på det kraftigste. Går man op i italiensk vin, er den på det nærmeste uundværlig. Forfatterne har ydet en gennemarbejdet, præcis og nærmest ufattelig kraftpræstation, som ikke kan roses nok.
...Man kan dog sige, at Bibenda er en to-i-en-guide, idet den også guider til restauranter. Restaurantdelen fylder kun ca. en syvendedel af guiden, så hovedvægten er på vinen...
...Vores indtryk af guiden er rigtig godt. Bogen, som er af murstensformat, rummer nogle gode og meget brugbare inddelinger...
...Det meget forenklede billede af en ensidig vinskribent, som vi havde læst om ved adskillige lejligheder, blev fuldstændig gjort til skamme. Robert Parker er ifølge os en fantastisk smager. En verdensmester...
Vi har under vores rejser i Frankrig haft rigtig god gavn af Classement des meilleurs vins de France udgivet af La Revue du Vin de France. Faktisk har vi, siden vi kom forbi den, ikke brugt andet...
...Så det vi kigger på, når vi står i en forretning eller kigger i en webshop, er: Hvor mange point har vinen fået af guiden? Og hvad koster den?...
...Gambero Rosso er en moppedreng af en bog, hvori flere tusinde vine er vurderede. De bedste producenter og deres vine beskrives ret detaljeret, og de bedste vine tildeles fra et til tre glas...
...Vi har ved flere lejligheder hørt vinguiden Gault Millau omtalt af fans af tysk vin....
...Vi forsøger løbende at danne os et billede af årgangenes kvaliteter, når det drejer sig om de vintyper vi drikker oftest, men når det drejer sig om det store og kompetente overblik, må vi henvise til Robert Parker og hans medarbejdere...
...Man får et klart indtryk af Søren Fransk personlige Champagnesmag, som alt stoffet selvfølgelig ses igennem. Han er især glad for vine fra det han kalder "den nye grower-generation", som bl.a. er kendetegnet ved, at de i højere grad end tidligere går op i terroir, dyrker økologisk el.lign. og har sænket dosagen...
Thomas Ilkjærs bog om Amarone er intet mindre end fremragende. Den er gennemført både i bredden og i dybden. Og så er den skrevet i et letflydende og levende sprog...
Søren Frank (vinskribent på Berlingske) har skrevet en skøn bog om (især) Barolo-vinene. Man mærker tydeligt at manden elsker Barolo...
...Overordnet set er vores indtryk af bogen positivt, og vi skønner, at den i høj grad vil kunne være nyttig for dem, som den henvender sig til...
Set ud fra vores synsvinkel - den entusiastiske vinnyders - mangler vi oplysninger om to ting, som for os er afgørende for anvendeligheden: Vinenes stil og deres niveau...
...Bogen er i sin overstrømmende glæde og begejstring hyggelig læsning for enhver, der kan lide at læse om andres oplevelser med og holdninger til vin. Den vil selvfølgelig være sjovest for naturvin-fans...
...Historierne om menneskerne, som parret i tidens løb har mødt dernede, er rar og underholdende læsning. Og der er altid et eller andet mad- eller vinrelateret i forbindelse med historierne, der ofte ender ud i nogle af de omtalte menneskers opskrifter...