Om Vinsiderne.dk - den korte version

Vi har siden år 2000 delt ud af vores erfaringer med vin.

Vi skriver på basis af vores oplevelser med vin ved middagsbordet, ved vinsmagninger, på restauranter og på rejser til især Italien og Frankrig.

Blandt det store udbud af vine fra hele verden er vores favoritter rødvinene fra Toscana og Piemonte i Italien, de sydfranske rødvine samt hvidvine fra især Bourgogne og Tyskland.
Da vi skriver om det, som vi holder af, vil det derfor overvejende være disse vintyper, der er til behandling hos os.

Vi anmelder alle de vine, som ledsager vores måltider, og som kan købes i Danmark. Vi skriver også om vine smagt ved vinsmagninger, men det udløser ikke anmeldelser, idet vi ønsker at undgå at sartere og mere elegante vine udkonkurreres af vinøse muskelbundter. Alle vine fortjener opmærksomhed. 30 sekunder og en slat i bunden af et glas er ikke tilstrækkeligt.

Helle og Preben Dejlig frokost i Provence. Temperaturen på husets rosévin i kanden forsøges holdt nede med en serviet.

Vinmeldelserne ledsages af et antal stjerner for oplevelseskvaliteten samt en vurdering af forholdet mellem kvalitet og pris via det dertil beregnede symbol. Læs mere om vurderingskriterier og se symbolerne her.
De anmeldte vine er dels vine vi køber, dels vine vi får fra forhandlere, der ønsker deres vine anmeldt hos os. Forhandlere kan læse mere her.

Vi smager og vurderer de fleste vine sammen, men nogle typer tager Preben sig af alene (Nebbiolo, tysk Riesling og naturvin). Preben skriver, fotograferer og står for webdesign.

Vi er uafhængige af økonomiske interesser, tjener ingen penge på vores site, og man kan ikke annoncere hos os.

I alt hvad vi skriver vægter vi på samme tid at være saglige og personlige.

Vi håber du får gavn og glæde af vores vinsider!

Helle Nørgaard og Preben Nielsen


Andre udgivelser om vin:

Smag & Behag, februar 1998: Toscanas oversete rødvin - om Morellino di Scansano, af Preben Nielsen

Smag & Behag, februar 1999: Opdagelsesrejse i Languedoc-Roussillon, af Preben Nielsen

Din Internet Explorer er stærkt forældet, og mange ting på Vinsiderne.dk vil derfor enten ikke kunne ses, se helt forkerte ud eller ikke fungere. Vi opfordrer dig derfor til at hente en ny version af Internet Explorer. Eller endnu bedre: Brug en anden browser som f.eks. Firefox.
Du bruger den forældede Internet Explorer 7 (eller måske Internet Explorer 9 i kompatibilitets-visning). Det betyder, at nogle ting på Vinsiderne.dk ikke vil virke, og andre ting vil blive vist forkert eller slet ikke. Vi opfordrer dig derfor til at hente en ny version af Internet Explorer. Eller endnu bedre: Brug en anden browser som f.eks. Firefox.