Symboler

Vurdering af oplevelseskvalitet

5 stjerner
Skøn
4 stjerner
Virkelig god
3 stjerner
God
2 stjerner
Mindre god
1 stjerner
Ringe
Stjerner med prikker
Uenighed: rød prik = Helles vurdering
blå prik = Prebens vurdering

Vurdering af kvalitet-pris-forhold

Kvalitet-pris-plus-2
Meget favorabel pris
Kvalitet-pris-plus-1
Favorabel pris
Kvalitet-pris-ok
OK pris
Kvalitet-pris-plus-minus-1
Noget for dyr
Kvalitet-pris-plus-minus-2
Alt for dyr
Rødvinsflaske

Rødvin

Hvidvinsflaske

Hvidvin

Rosévinsflaske

Rosévin

Dessertvinsflaske

Dessertvin

Mousserende vin flaske

Mousserende vin

Spiritusflaske

Spiritus

Bemærkninger til vores vurderingssystem

Hver enkelt vin bliver bedømt på baggrund af hvad den som type lægger op til, og hvad man kan forlange af den. Eksempelvis vil en dagligvin og en dyr luksusvin repræsentere to helt forskellige stilarter. Og en dagligvin kan ligeså godt være virkelig god inden for sin genre og på sit niveau, som en dyr vin kan.

Vurderingen, der udmøntes i et antal stjerner, tager både højde for vores vurdering af vinens objektive kvaliteter og en subjektiv vurdering af hvor godt vi kan lide den.
I de tilfælde, hvor vi er uenige, angiver stjernerne et gennemsnit af vores vurderinger, og stjernesymbolet vil, som det ses ovenfor, markere det antal stjerner, vi hver især har givet, hvilket også vil fremgå af teksten.

Når hele spektret, fra den udrikkelige vin i den ene ende til pletskuddet i den anden ende, skal rummes indenfor fem stjerne-kategorier, er det klart, at spændvidden indenfor hvert stjerneniveau er betragtelig. Vi opfordrer derfor læseren til i højere grad at notere sig ordene, som udgør kroppen i vores anmeldelser; her kan vores vurdering af den enkelte vin aflæses meget mere præcist. Alligevel synes vi, at stjernerne giver en god mulighed for hurtigt at grov-orientere sig, og at de i praksis ganske dækkende repræsenterer de oplevelseskategorier, man kan komme ud for.

Vurderingen af forholdet mellem kvalitet og pris foretages på baggrund af normalprisen for én flaske og angives via symbolerne øverst til højre på denne side. Ved forskellige priser hos forskellige forhandlere, relaterer vurderingen sig til den laveste pris. Når en vin er på tilbud, vil kvalitet-pris-forholdet for tilbudsprisen kunne ses via tilbudssiden.

Din Internet Explorer er stærkt forældet, og mange ting på Vinsiderne.dk vil derfor enten ikke kunne ses, se helt forkerte ud eller ikke fungere. Vi opfordrer dig derfor til at hente en ny version af Internet Explorer. Eller endnu bedre: Brug en anden browser som f.eks. Firefox.
Du bruger den forældede Internet Explorer 7 (eller måske Internet Explorer 9 i kompatibilitets-visning). Det betyder, at nogle ting på Vinsiderne.dk ikke vil virke, og andre ting vil blive vist forkert eller slet ikke. Vi opfordrer dig derfor til at hente en ny version af Internet Explorer. Eller endnu bedre: Brug en anden browser som f.eks. Firefox.