Classement des meilleurs vins de France

Vi har under vores rejser i Frankrig haft rigtig god gavn af Classement des meilleurs vins de France udgivet af La Revue du Vin de France. Faktisk har vi, siden vi kom forbi den, ikke brugt andet.

Guiden er på fransk, og vi er ikke bekendt med, at den udgives på andre sprog.

I de to udgaver, som vi har købt, er det forskellige "hold", der vurderer vinene, men kvaliteten af guiden forekommer helt konsistent.

Ligesom med andre guider hæfter vi os ikke nævneværdigt ved bedømmelser af enkelte vine i enkelte årgange - og der er i øvrigt også ofte også overgået til nye årgange på markedet, når guiden kommer i vores besiddelse.
Vi bruger den derimod til at se, hvordan producenterne bedømmes og beskrives og foretager på den baggrund på vores rejser en udvælgelse af, hvem vi vil besøge.

I 2007-udgaven er 1230 vinproducenter udvalgt og 6973 vine bedømt.

Classement des meilleurs vins de France

Særligt gode producenter er fremhævet ved angivelse af mellem en og tre stjerner, og de bedømte vine er vurderet på en 20 point skala.
Både producenter og vine er (heldigvis) også beskrevet med ord.

For de læsere der påtænker at bruge guiden i Provence, kan det gøre en forskel at vide, at Côtes du Luberon - som vi opfatter som en oplagt Provence-appellation - i guiden findes under Syd Rhône.

Vi kan sagtens finde eksempler på producenter, hvis vine vi er glade for, men som ikke er med i guiden. Så vi fraråder (som i øvrigt altid i forbindelse med guider) en for rigid og fanatisk brug af den.

Din Internet Explorer er stærkt forældet, og mange ting på Vinsiderne.dk vil derfor enten ikke kunne ses, se helt forkerte ud eller ikke fungere. Vi opfordrer dig derfor til at hente en ny version af Internet Explorer. Eller endnu bedre: Brug en anden browser som f.eks. Firefox.
Du bruger den forældede Internet Explorer 7 (eller måske Internet Explorer 9 i kompatibilitets-visning). Det betyder, at nogle ting på Vinsiderne.dk ikke vil virke, og andre ting vil blive vist forkert eller slet ikke. Vi opfordrer dig derfor til at hente en ny version af Internet Explorer. Eller endnu bedre: Brug en anden browser som f.eks. Firefox.