Indkøb af vin

De råd, som vi herunder giver om indkøb af vin, skal bestemt ikke opfattes som universelle sandheder, idet det er stærkt præget af vores personlige holdninger. Og man kan naturligvis sagtens have andre personlige præferencer; det vil i høj grad afhænge af smag og behag.

Men vores råd er altså:

1. Køb hos specialisterne

Vi lavede en gang en statistik over hvor mange købte vine fra henholdsvis supermarkeder og specialforhandlere, vi havde "succes" med. Det viste sig, at 6 ud af 10 supermarkedsvine var fusere, mens kun 3,5 ud af 10 vine indkøbt hos specialforhandlere faldt igennem. Så selv om vinene er lidt dyrere hos specielforhandlerne, så kunne det altså alligevel bedst betale sig ud fra et oplevelses-kvalitets-synspunkt at købe ind hos specialisterne. Selvfølgelig, kunne man næsten tilføje. Læs mere om den nævnte statistik her.

Det kan naturligvis lade sig gøre at købe glimrende vin i supermarkederne, men her er det ekstra påkrævet at researche på forhånd og f.eks. alliere sig med anmeldere, som man har tillid til, og hvis smag man deler.

SuperBest forekommer os at være det supermarked, som vinmæssigt er mest interessant, fordi en lille del af sortimentet stammer fra Gobivin. Resten af SuperBest's sortimentet er vel hverken værre eller bedre end de andre store supermarkeders.

2. Køb aldrig mere end en flaske af en ukendt vin

Vi tilstræber at få vin, som vi kan lide, på bordet hver dag. Så vi undgår at købe flere eksemplarer af en vin, som vi ikke kender.

I og med mange tilbud består i "Køb x antal vine og spar y kr." så er fristelsen for den økonomisk indstillede forbruger at købe flere vine for at spare penge. Men i realiteten kan man komme til at spilde både penge og tid på denne måde. At have købt vin, som man enten ikke kan lide, eller som keder en, må siges at være det rene spild af penge.

Værre er imidlertid, at man kommer til at spilde aftener med at sidde og gøre kål på de overflødigt indkøbte vine, hvor man i stedet kunne have drukket glædes-bringende vin. Det er ifølge os en elendig måde at bruge sit liv på og er dermed hverken godt for sjæl eller krop.

3. Brug guider

Vi har tidligere skrevet om, at det kan være en god ide at støtte sig til guider eller anmeldere, hvis anmeldelser matcher ens egen smag.
Læs mere om dette her.

Din Internet Explorer er stærkt forældet, og mange ting på Vinsiderne.dk vil derfor enten ikke kunne ses, se helt forkerte ud eller ikke fungere. Vi opfordrer dig derfor til at hente en ny version af Internet Explorer. Eller endnu bedre: Brug en anden browser som f.eks. Firefox.
Du bruger den forældede Internet Explorer 7 (eller måske Internet Explorer 9 i kompatibilitets-visning). Det betyder, at nogle ting på Vinsiderne.dk ikke vil virke, og andre ting vil blive vist forkert eller slet ikke. Vi opfordrer dig derfor til at hente en ny version af Internet Explorer. Eller endnu bedre: Brug en anden browser som f.eks. Firefox.