Hvor køber man de bedste vinoplevelser?

- lidt statistik

Hvor skal man købe sin vin, hvis man vil have størst chance for at få noget godt?

Vi har lavet lidt statistik over, hvor vi har størst held. Vi har simpelthen set på, hvor stor en procentdel af de vine vi smager fra forskellige forhandlere, vi ender med at anbefale her på vinsiderne (kommentar 2004: vi havde, da vi skrev dette, i vores anmeldelser en klar skelnen mellem Anbefales og Frarådes, en kategorisering vi siden har forladt.)

Vi vil nøjes med at fremhæve et enkelt iøjefaldende resultat: 66 % af vinene fra specialforhandlere eller importører får det grønne stempel, anbefales, mens kun 42 % af vinene fra supermarkederne anbefales!

Den nærliggende morale er: Man får klart mere ud af at lægge sine penge hos specialforhandleren. Hver gang man køber en flaske vin hos en specialforhandler koster det nok i gennemsnit lidt mere. Denne prisforskel er ifølge vores statistik mere end godt givet ud. For hver 10 smagte supermarkeds-vine er der, som det ses af tallene, 6 fusere, mens kun 3 1/2 ud af hver 10 vine vinene fra specialforhandlerne falder igennem. Dvs. der er over 70 % flere svipsere hos supermarkederne!! - Det er da en forskel der vil noget!

Egentlig er det bund-indlysende: De, der kan leve af at være så specialiserede, som den lille eller mellemstore

importør/specialforhandler er, skal kvalitativt kunne noget bedre end supermarkederne. Og det kan de!

Et godt spørgsmål på denne baggrund er: Hvorfor så overhovedet købe hos supermarkederne?

Fordi også de har spændende vine, som ikke fås andre steder, fordi man ind imellem kan gøre fremragende køb, og så - tja den der irrationelle faktor at man lader sig friste alle steder hvor der er vin på hylderne, fordi det er sjovt at prøve noget nyt uanset hvem der byder! En udelukkende rationel indstilling ville byde udelukkende at købe hos specialisterne.

På baggrund af vores statistik vil vi givetvis fremover øge vores fokusering på specialisterne på bekostning af supermarkederne. Og vi vil klart opfordre læseren til at følge med: Prøv specialisterne. Lær din vinhandler at kende. Oplev glæden ved at få gode råd af en der ved hvad han har med at gøre. Få bedre vin i glasset. Få bedre vin for pengene!

Men tillad det nu ikke at forstyrre din glæde, når det efter en solid portion svipsere lykkes dig at findes en supermarkeds-vin, der fryder sanser og pengepung!...

Februar 2003

Din Internet Explorer er stærkt forældet, og mange ting på Vinsiderne.dk vil derfor enten ikke kunne ses, se helt forkerte ud eller ikke fungere. Vi opfordrer dig derfor til at hente en ny version af Internet Explorer. Eller endnu bedre: Brug en anden browser som f.eks. Firefox.
Du bruger den forældede Internet Explorer 7 (eller måske Internet Explorer 9 i kompatibilitets-visning). Det betyder, at nogle ting på Vinsiderne.dk ikke vil virke, og andre ting vil blive vist forkert eller slet ikke. Vi opfordrer dig derfor til at hente en ny version af Internet Explorer. Eller endnu bedre: Brug en anden browser som f.eks. Firefox.