Andre (danske) sites om vin

Vi er, som det sikkert er læseren bekendt, naturligvis ikke ene i Danmark om at skrive om vin på internettet. Blandt de hjemmesider, som vi er kommet forbi, vil vi gøre opmærksom på nogle stykker, som går til stoffet på hver deres måde og som har meget forskellige typer indhold og kvaliteter.

Vinavisen.dk

Vinavisen.dk leverer hver søndag formiddag bl.a. nyheder fra vinens verden, portrætter af vin-personligheder, ugens gode spørgsmål, og de anmelder en stribe vine.
Det er en ganske imponerende mængde stof, som redaktionen kan samle sammen hver uge.
Der er lidt for enhver smag, det er ganske underholdende, og det skinner igennem, at der er mennesker bag, hvor holdninger bliver markeret. F.eks. argumenteres - for nu ikke at sige agiteres - der hyppigt for skruelågets velsignelser.

Vinavisen tildeler - ligesom vi - når de anmelder vine en til fem stjerner. Blot nævner de ikke vine, som får mindre end tre stjerner, og deres skala (som kan ses her) er også markant anderledes ikke bare i forhold til vores (som kan ses her) men også i forhold til alt andet vi kender til.
Således får virkelig mange, ind imellem tæt på halvdelen af de vurderede vinene, hver eneste uge fem stjerner. Vi har observeret, at nogle af de vine, som de giver fem stjerner, takserer vi til alt imellem to og fire. Så når vi skal ud og købe vin, kan vi helt personligt ikke bruge anmeldelserne til noget. Det kan reklamebranchen og mange stjernesultne forhandlere til gengæld. Vinavisens stjerneregn anføres overordentlig hyppigt i diverse reklamer.
Stjernetildelingen sker på baggrund af en vurdering af både kvalitet og pris.

Vinhulen.dk

Vinhulen.dk er et seriøst con amore site, der især fokuserer på italiensk vin, men de skriver også om Bordeaux og portvin. De har rigtig mange anmeldelser, som i nogle tilfælde sker efter Gambero Rosso's tre glas system, i andre tilfælde efter 100 point skalaen. I begge tilfælde er det vinens kvalitet der er til vurdering - og det kan vi godt lide. Vine, der efter Vinhulens mening har en specielt godt forhold mellem kvaliet og pris, tildeles mellem tre og fem stjerner under overskriften "kanonvin til spotpris".

Vinhulen har blandt meget andet også en dybdegående sektion om Italien som vinland med detaljerede beskrivelser af de enkelte regioner.

Chateau­neuf.dk

Et site der oser langt væk af grundighed og dybde er Chateauneuf.dk om vinene fra Châteauneuf-du-Pape.

Vi vil tro, at alt hvad der kan være værd at vide om denne vin kan findes her.

Fra Tyskvin.dk

Tyskvin.dk

Tyskvin.dk er der virkelig mange oplysninger om alt muligt vedrørende tysk vin.
Vi har selv haft gavn af sitets ordbog, og der er desuden oplysninger om bøger, vine på det danske marked, rejsetips, nyheder og meget mere.

Fra Australskvin.dk

Australsk­vin.dk

Alt hvad man kan ønske sig at finde af informationer vedrørende australsk vin findes på Australskvin.dk, uanset om man er privat forbruger, vinskribent eller importør.

Vinforum.dk - auktion

Vinforum var blandt de første danske vinsites og leverede i en rum tid vinanmeldelser, nyheder m.m. Men redaktionelt ser sitet ud til at være ophørt, idet nyeste opdatering på forsiden er foretaget for i skrivende stund (januar 2017) over et år siden.
Når vi vælger at medtage Vinforum her frem for at slette omtalen, skyldes det sitets auktion, som vi ved et par lejligheder for år tilbage har benyttet os af med fornøjelse og succes. Selv om aktiviteten ser ud til at være dalet noget i forhold til tidligere, er funktionaliten stadig aktiv.

Din Internet Explorer er stærkt forældet, og mange ting på Vinsiderne.dk vil derfor enten ikke kunne ses, se helt forkerte ud eller ikke fungere. Vi opfordrer dig derfor til at hente en ny version af Internet Explorer. Eller endnu bedre: Brug en anden browser som f.eks. Firefox.
Du bruger den forældede Internet Explorer 7 (eller måske Internet Explorer 9 i kompatibilitets-visning). Det betyder, at nogle ting på Vinsiderne.dk ikke vil virke, og andre ting vil blive vist forkert eller slet ikke. Vi opfordrer dig derfor til at hente en ny version af Internet Explorer. Eller endnu bedre: Brug en anden browser som f.eks. Firefox.