Border shop - umagen værd?

Border shop

Vores rejseselskabsbus fra Paris var tidlig på den, så ved Puttgarden meddelte rejselederen, at vi, inden vi kørte om bord på færgen, ville gøre et ophold ved Border shop i 50 minutter.

Vi havde ikke besøgt forretningen tidligere og så for os kæmpe indkøbsvogne med billig øl og sodavand til tørstige danskere og forestillede os dermed, at det ikke var et sted for vinentusiaster. Og skulle der endelig være noget ordentlig vin, overførte vi vores erfaringer med bl.a. de såkaldte taxfree forretninger i lufthavnene, hvor vores erfaring er, at man bestemt ikke kan regne med, at det er billigere at handle dér, så vi tænkte, at situationen nok ville være nogenlunde den samme her. Det skulle dog vise sig, at der faktisk var noget for os at komme efter.

Border shop udefra

Kæmpeareal

Forretningen er meget stor. Flere etager med hver deres meget store arealer. Hvad vin-niveauet angik, var det en stor overraskelse at komme ind i en afdeling, hvor den første vin, vi så, var super-Baroloen Percristina, Domenico Clerico, 2005. Til 399,95 kr. Hvilket er 350 kr. billigere end hvad Preben tidligere har givet for den i Danmark!
Et kig på bonen viste dog, at der var tale om et april-tilbud, og at normalprisen er 599,95.
I denne afdeling var der en pæn ansamling af højkvalitetsvine til tydeligvis favorable priser.

Bredt sortiment

Totalt set var der i forretningen alt fra Bag-In-Box over billige supermarkeds-vine til dyre luksusvine. Tyske hvidvine var kun sparsomt repræsenteret.
Vores stikprøver (omtalt nedenfor) forekommer at demonstrere, at der er penge at spare i forhold køb i Danmark. Så hvis man har noget ventetid inden Puttgarden-Rødby færgen, kan tiden udnyttes i Border shop, der ligger på højre side af vejen ganske kort før man når stedet, hvor køerne til færgen begynder.

Pris-stikprøver

Vi foretog nogle pris-stikprøver, der som nævnt viste, at der er pæne beløb at spare ved køb i Border shop frem for i Danmark.
Vi har blot forsøgt at danne os et grovestimat af prisforskellene, så vi har ikke tjekket, om årgangene er de samme i Border shop som de her i landet forhandlede.

  • Sauvignon Blanc, Cloudy Bay, 139,95 i Border shop, 245,00 i Danmark.
  • Montereggio di Massa Marittima, Terre di Fiori, Tenute Costa, 54,95 i Border shop, 119,00 i Danmark
  • Champagne, Imperial, Brut, Moêt & Chandon, 249,95 i Border shop, 325,00 i Danmark (dog ofte på tilbud til 260-270 kr.)
  • Barolo San Lorenzo, Fratelli Alessandria, 294,95 i Border shop, 280,00 i Danmark (hos atypisk billige 2100Happinesss, typisk pris: 330-360 kr.)
  • Vino Nobile di Montepulciano, Poliziano, 119,95 i Border shop, 140,00 i Danmark (hos 2100Happinesss, typisk pris: 180-200 kr.)

April 2015

Din Internet Explorer er stærkt forældet, og mange ting på Vinsiderne.dk vil derfor enten ikke kunne ses, se helt forkerte ud eller ikke fungere. Vi opfordrer dig derfor til at hente en ny version af Internet Explorer. Eller endnu bedre: Brug en anden browser som f.eks. Firefox.
Du bruger den forældede Internet Explorer 7 (eller måske Internet Explorer 9 i kompatibilitets-visning). Det betyder, at nogle ting på Vinsiderne.dk ikke vil virke, og andre ting vil blive vist forkert eller slet ikke. Vi opfordrer dig derfor til at hente en ny version af Internet Explorer. Eller endnu bedre: Brug en anden browser som f.eks. Firefox.