Hurra for hverdagen!

Kommentaren blev skrevet 1. januar 2012 ovenpå jul og nytår. Vi har dog valgt at gøre den permanent, idet den indeholder generelle betragtning vedrørende vin og hverdag.

Lad de tusinde perler boble!
Men hvilken lykke så bagefter at lægge sig
i hvilens og hverdagens seng
til den kendte og alligevel ikke så kendte samme udsigt

Jeg holder af hverdagen
Jeg er vild med den
Hold da helt ferie hvor jeg holder af hverdagen
Jeg holder stinkende meget af hverdagen

Citatet er slutningen af Dan Turells digt Hyldest til hverdagen. Der sættes virkelig tryk på i de sidste fire linjer. Manden holdt virkelig af hverdagen.

Vi kan her efter vel overstået jul og nytår fuldt ud tilslutte os. Både andestegen, hjemmelavet konfekt og ditto karrysild var da skønne oplevelser. Nytårsmenuen med Champagne, stor hvidvin og portvin var også dejlig. Og så er det rigtig godt, at der er et helt år til vi skal på den igen!

Côtes du Rhône og Chianti

I løbet af året drikker vi mere Côtes du Rhône end Châteauneuf-du-Pape, ligesom ikke-riserva Chianti kommer på bordet oftere end Chianti riserva. For hvor er et enkelt og veltillavet hverdagsmåltid lavet af gode råvarer og ledsaget af en relativt enkel men lækker vin dog et vidunderligt højdepunkt på de hverdage, som der - heldigvis - er flest af. Her vil vi ikke bytte vores Côtes du Rhône med en Châteauneuf, om vi så fik penge for det!

Når vi udskifter Dan Turells "jeg" med et "vi", kan vi med vores mad og vin in mente sige det samme, som han slutter sit digt med:

Vi holder af hverdagen
Vi er vilde med den
Hold da helt ferie hvor vi holder af hverdagen
Vi holder stinkende meget af hverdagen

Januar 2012

Din Internet Explorer er stærkt forældet, og mange ting på Vinsiderne.dk vil derfor enten ikke kunne ses, se helt forkerte ud eller ikke fungere. Vi opfordrer dig derfor til at hente en ny version af Internet Explorer. Eller endnu bedre: Brug en anden browser som f.eks. Firefox.
Du bruger den forældede Internet Explorer 7 (eller måske Internet Explorer 9 i kompatibilitets-visning). Det betyder, at nogle ting på Vinsiderne.dk ikke vil virke, og andre ting vil blive vist forkert eller slet ikke. Vi opfordrer dig derfor til at hente en ny version af Internet Explorer. Eller endnu bedre: Brug en anden browser som f.eks. Firefox.