"Hvordan kan I tjene penge?"

En af vores læsere, som vi mødte til en smagning for nylig, spurgte: "Sig mig engang, hvordan kan I tjene penge på jeres sider? Jeg kan ikke få øje på sponsorer og den slags."

Penge

Det var let at svare på: Vi tjener ikke en øre på Vinsiderne. Vi betaler for at kunne vise dem. 120 kr. om året: 45 kr. for at have vores - som det hedder i fagsprog - "domæne", Vinsiderne.dk, registreret. Plus 75 kr. om året til dem, der lægger server til vores filer og sørger for at der er adgang til dem via internettet.

Reklamer og sponsorer

Vi kunne selvfølgelig godt vælge at have reklamer på vores sider og på den måde få nogle penge i kassen.

Men da vi tjener vores penge ved almindeligt (ikke-vinrelateret) lønarbejde, tillader vi os aktuelt den luksus at gå mere op i, at vores sider fremstår uden unødvendig "flimmer", enkle og - håber vi - overskuelige.
Med det nævnte udgiftsniveau ved at drive Vinsiderne kan indtjening heller ikke siges at være nødvendig, hvorfor spørgsmålet om sponsorer heller ikke er aktuelt.

Friheden

Det vigtigste for os ved ikke at skulle tjene penge på vores sider er den frihed det giver: Vi kan skrive hvad vi vil, og når vi vil. Og vi kan lade være med at skrive om det, som vi synes fortjener at blive forbigået i tavshed. Vi er ikke underlagt nogen forpligtelse til at skrive om revl og krat, ej heller at tilstræbe objektivitet. Tværtimod er det vi laver indlysende subjektivt.
Denne frihed er for os simpelthen ubetalelig. - Og i relation til egentlige penge: Den er rigeligt de 33 øre værd, som Vinsiderne koster os i døgnet.

Det har fra Vinsidernes dag 1 for over 8 år siden været lysten, den oprigtige interesse og muligheden for at sige vores mening, der har drevet værket. Og sådan vil vi godt fortsætte.

Marts 2009

Din Internet Explorer er stærkt forældet, og mange ting på Vinsiderne.dk vil derfor enten ikke kunne ses, se helt forkerte ud eller ikke fungere. Vi opfordrer dig derfor til at hente en ny version af Internet Explorer. Eller endnu bedre: Brug en anden browser som f.eks. Firefox.
Du bruger den forældede Internet Explorer 7 (eller måske Internet Explorer 9 i kompatibilitets-visning). Det betyder, at nogle ting på Vinsiderne.dk ikke vil virke, og andre ting vil blive vist forkert eller slet ikke. Vi opfordrer dig derfor til at hente en ny version af Internet Explorer. Eller endnu bedre: Brug en anden browser som f.eks. Firefox.