Riesling & Co, april 2011

Vin i glas

Tysk Vinkontor afholdt igen i år vinmessen Riesling & Co. Jeg (Preben) deltog i et fagseminar, men jeg var desværre forhindret i at deltage i resten af arrangementet.

Ole Humlum

Fagseminaret havde titlen "Fremtidens Riesling". Professor Ole Humlum (billedet), Universitetet i Oslo, holdt et meget interessant foredrag om hvordan klimaet ifølge ham ser ud til at ville udvikle sig i fremtiden. Han mener at CO2's indvirkning - i modsætning til hvad de allerfleste er enige om at antage - er relativt beskeden, at den igangværende opvarmning er udtryk for de almindelige cyklusser, som klimaet naturligt udvikler sig efter, og at opvarmningen vil fortsætte 50-100 år endnu, hvorefter det vil blive koldere som et tidligt varsel om en kommende istid.
Hans dokumentation, hvad angår klimaets naturlige udvikling, forekom særdeles gennemarbejdet og overbevisende. Det handlede imidlertid mere om klima end om vin, som ikke var professorens fagområde, så jeg blev desværre ikke klogere på, hvad klimaforandringerne specifikt kan tænkes at komme til at betyde for de tyske Riesling-vine i de kommende årtier.

Thomas Ilkjær

Thomas Ilkjær, skribent og daglig leder af Vinakademiet, fokuserede på hvordan tysk Riesling herhjemme efter en nedgangsperiode nu i stigende grad er ved at komme ind i varmen. Han gav desuden udtryk for sine forhåbninger mht. hvilke typer Riesling vi i fremtiden vil se på det danske marked. Han ønskede det hele: Billige vine for "alle", dyrere vine for "de få" samt alle tørheds-/sødmegrader fra de knastørre til de supersøde. Det er svært at være uenig i.

Fire vinproducenter

Fire fremmødte tyske Riesling-producenter fortalte lidt om deres produktion, om hvordan de sidste 10 årgange havde været gode, og om at man håbede på en god fremtid på det danske marked, hvor tendensen allerede er opadgående. Der blev serveret smagsprøver på de fire producenters vine.
Fra venstre ses Rudolf Trossen (Mosel), Caroline Diel, Schlossgut Diel (Nahe), Eva Fricke, Weingut Leitz (Rheingau) og Alexander Muth, Weingut Rappenhof (Rheinhessen).

Din Internet Explorer er stærkt forældet, og mange ting på Vinsiderne.dk vil derfor enten ikke kunne ses, se helt forkerte ud eller ikke fungere. Vi opfordrer dig derfor til at hente en ny version af Internet Explorer. Eller endnu bedre: Brug en anden browser som f.eks. Firefox.
Du bruger den forældede Internet Explorer 7 (eller måske Internet Explorer 9 i kompatibilitets-visning). Det betyder, at nogle ting på Vinsiderne.dk ikke vil virke, og andre ting vil blive vist forkert eller slet ikke. Vi opfordrer dig derfor til at hente en ny version af Internet Explorer. Eller endnu bedre: Brug en anden browser som f.eks. Firefox.