Vinrejse i Toscana

Udsigt i Chianti Classico En spadseretur i Toscana kan være en spektakulær oplevelse. Her i det sydlige Chianti Classico øjnes Castello di Brolio i baggrunden helt til højre.

Vi har foretaget mange rejser i Toscana. Ikke alene vinen er vidunderlig. Toscana har sin helt egen betagende skønhed. Når natur, kulturel skønhed, mad, vin og klima går op i en højere enhed, er det svært at ønske sig mere.

Et par facts: Toscana er en midt-italiensk region (se kort her). Firenze er regionens største by, og Chianti er den kendteste vin. Brunello di Montalcino er nok den mest kendte af Toscana's store vine. For mange turister er et vartegn for Toscana Det skæve tårn i Pisa.

At køre rundt i Toscana med fokus på områdets pragtfulde vine har flere gange for os været en enestående oplevelse: Chianti Classico med sin vidunderlige bakkede, grønne natur og de karakteristiske cypres-alléer og de to supercharmerende bakketop-byer Montalcino og Montepulciano er ifølge os højdepunkterne.

Længere sydpå omkring byen Scansano er vinene også interessante, om end naturen og byerne er knapt så spektakulære.
Bolgheri ude nær vestkysten er stedet, hvis man vil kigge nærmere på Toscana's bedste distrikt for Cabernet.
Også vinene fra Montescudaio lidt nord for Bolgheri er værd at smage på.

Din Internet Explorer er stærkt forældet, og mange ting på Vinsiderne.dk vil derfor enten ikke kunne ses, se helt forkerte ud eller ikke fungere. Vi opfordrer dig derfor til at hente en ny version af Internet Explorer. Eller endnu bedre: Brug en anden browser som f.eks. Firefox.
Du bruger den forældede Internet Explorer 7 (eller måske Internet Explorer 9 i kompatibilitets-visning). Det betyder, at nogle ting på Vinsiderne.dk ikke vil virke, og andre ting vil blive vist forkert eller slet ikke. Vi opfordrer dig derfor til at hente en ny version af Internet Explorer. Eller endnu bedre: Brug en anden browser som f.eks. Firefox.