Vinrejse i Toscana: Kort

Vejkort over Toscana

Vi anbefaler at man allierer sig med et virkelig godt og detaljeret vejkort, når man kører rundt Toscana. Det bedste vi har fundet er Touring Club Italiano's 1:200:000 kort (billedet til venstre), hvor alle de små veje, der undertiden kan vise sig vigtige, er med.

For de enkelte vindistrikters vedkommende kan man på turistinformationer og på nogle af vinejendommene få kort, der viser vinproducenternes beliggenheden.

Til højre ses forsiden af kortet med oplysninger om Chianti Classico producenterne. Tilsvarende kort findes for Montalcino og Montepulciano og måske ogå for andre distrikters vedkommende.

Kort over Chianti Classico, forside

Selv om disse kort kan være noget upræcise, kan de næppe overvurderes. Mange af de interessante producenter gemmer sig rigtig, rigtig godt, og man kan ikke regne med skiltning. Det kan undertiden være timers arbejde at finde en bestemt producent selv med alle mulige kort ved hånden.

Veje og afstande i Chianti Classico

Mange af de veje, der fører de interessante steder hen i Chianti Classico, er bumlede og krogede grusveje.
Selvom afstandende er relativt små, så skal man regne med en del ekstra kørselstid, fordi mange af vejene snor sig kraftigt og fordi de som nævnt kan være af ringe kvalitet.

Din Internet Explorer er stærkt forældet, og mange ting på Vinsiderne.dk vil derfor enten ikke kunne ses, se helt forkerte ud eller ikke fungere. Vi opfordrer dig derfor til at hente en ny version af Internet Explorer. Eller endnu bedre: Brug en anden browser som f.eks. Firefox.
Du bruger den forældede Internet Explorer 7 (eller måske Internet Explorer 9 i kompatibilitets-visning). Det betyder, at nogle ting på Vinsiderne.dk ikke vil virke, og andre ting vil blive vist forkert eller slet ikke. Vi opfordrer dig derfor til at hente en ny version af Internet Explorer. Eller endnu bedre: Brug en anden browser som f.eks. Firefox.