Producenten San Felice befinder sig i det sydlige Chianti Classico i nærheden af byen Castelnuovo Berardenga. Vi har i rigtig mange år fulgt deres vine og haft stor fornøjelse af dem. Især deres Chianti Classico Riserva, Poggio Rosso har leveret mange både flotte og spændende oplevelser. Deres mindre riserva, Il Grigio har på mellemniveau stået for stor stabilitet og tilregnelighed og har været overordentlig nyttig. Også den eksperimenterende Vigorello har vi nydt, og endelig laver San Felice en relativt let og frisk Chianti Classico normale. Samlet set en overordentlig anvendelig pakke, der fint matcher både week-end-bøffen, hverdags-kyllingen og pizzaen.
Vi ønskede på baggrund af mange års gode vinoplevelser at besøge San Felice og træffe manden bag vinene, så vi lavede en aftale med Leonardo Bellaccini, som er ønolog og ansvarlig for San Felice's vinproduktion.
Det blev til en spændende eftermiddag med besøg i vinmarkerne og med en smagning af Vigorello og - selvfølgelig - Poggio Rosso i nyere årgange. Endelig smagte vi en 15 år gammel Pugnitello, en druesort, som i de seneste år har fundet vej til San Felice's Chianti-vine.
Bellaccini har arbejdet for San Felice siden 1984, som vinmager på stedet fra 1989, og siden 1999 har han været ansvarlig for vinproduktionen.
Hans ønske er ikke at sætte et særligt personligt præg på vinene, men derimod at gøre sit til at vinene i så høj grad som muligt er et udtryk for il territorio, det som franskmændene kalder le terroir.
Og hos San Felice "taler" terroiret virkelig. Vi har således gang på gang kunnet konstatere, at Vigorello, hvor andelen af franske druer er øget med årene, har det med at insistere på at udtrykke sig på umiskendelig toscansk manér.