San Felice, juli 2011, side 1/3

Leonardo Bellaccini Leonardo Bellaccini, San Felice's vinmager, ansvarlig for virkelig mange gode vinoplevelser i mange år.

Producenten San Felice befinder sig i det sydlige Chianti Classico i nærheden af byen Castelnuovo Berardenga. Vi har i rigtig mange år fulgt deres vine og haft stor fornøjelse af dem. Især deres Chianti Classico Riserva, Poggio Rosso har leveret mange både flotte og spændende oplevelser. Deres mindre riserva, Il Grigio har på mellemniveau stået for stor stabilitet og tilregnelighed og har været overordentlig nyttig. Også den eksperimenterende Vigorello har vi nydt, og endelig laver San Felice en relativt let og frisk Chianti Classico normale. Samlet set en overordentlig anvendelig pakke, der fint matcher både week-end-bøffen, hverdags-kyllingen og pizzaen.

Vi ønskede på baggrund af mange års gode vinoplevelser at besøge San Felice og træffe manden bag vinene, så vi lavede en aftale med Leonardo Bellaccini, som er ønolog og ansvarlig for San Felice's vinproduktion.

Det blev til en spændende eftermiddag med besøg i vinmarkerne og med en smagning af Vigorello og - selvfølgelig - Poggio Rosso i nyere årgange. Endelig smagte vi en 15 år gammel Pugnitello, en druesort, som i de seneste år har fundet vej til San Felice's Chianti-vine.

Bellaccini har arbejdet for San Felice siden 1984, som vinmager på stedet fra 1989, og siden 1999 har han været ansvarlig for vinproduktionen.

Hans ønske er ikke at sætte et særligt personligt præg på vinene, men derimod at gøre sit til at vinene i så høj grad som muligt er et udtryk for il territorio, det som franskmændene kalder le terroir.

Og hos San Felice "taler" terroiret virkelig. Vi har således gang på gang kunnet konstatere, at Vigorello, hvor andelen af franske druer er øget med årene, har det med at insistere på at udtrykke sig på umiskendelig toscansk manér.

Læs videre her

Din Internet Explorer er stærkt forældet, og mange ting på Vinsiderne.dk vil derfor enten ikke kunne ses, se helt forkerte ud eller ikke fungere. Vi opfordrer dig derfor til at hente en ny version af Internet Explorer. Eller endnu bedre: Brug en anden browser som f.eks. Firefox.
Du bruger den forældede Internet Explorer 7 (eller måske Internet Explorer 9 i kompatibilitets-visning). Det betyder, at nogle ting på Vinsiderne.dk ikke vil virke, og andre ting vil blive vist forkert eller slet ikke. Vi opfordrer dig derfor til at hente en ny version af Internet Explorer. Eller endnu bedre: Brug en anden browser som f.eks. Firefox.