Vinrejse i Toscana: Montalcino

klik på billederne for stor størrelse

Montalcino er en skøn, lille bakketop-by. Den lægger navn til en af Italiens mest prestigefyldte vine, Brunello di Montalcino og "lillebroderen" Rosso di Montalcino.

Den er noget mere turistet end den anden bakke-top-vinby i nærheden, Montepulciano, grundet Brunelloens store berømmelse.
Det vrimler med enoteker, men producenterne er ikke repræsenteret på samme måde som i Montepulciano, hvor man kan gå ind og smage adskillige producenters vine.

Vi kom for en del år siden meget i Montalcino, men vi må tilstå, at som opholdssted har Montepulciano for os de sidste år vundet over Montalcino.

Fiaschet­teriaet

I centrum af byen, lige ved rådhuset (som ses på billedet til venstre) findes en god café, hvor man kan smage virkeligt mange Brunello'er pr. glas.

Også på byens fort er der mulighed for både at smage og købe et kæmpeudvalg af vin.
Man må endelig ikke snyde sig selv for den enestående udsigt over denne unikke by og landskabet omkring den oppe fra fortet.

Naturen

Landskabet omkring Montalcino er meget smukt og har helt sin egen karakter - der er lidt "månelandskab" over det midt i frodigheden. Udsigten over landskabet kan nydes flere steder oppe fra byen.

Din Internet Explorer er stærkt forældet, og mange ting på Vinsiderne.dk vil derfor enten ikke kunne ses, se helt forkerte ud eller ikke fungere. Vi opfordrer dig derfor til at hente en ny version af Internet Explorer. Eller endnu bedre: Brug en anden browser som f.eks. Firefox.
Du bruger den forældede Internet Explorer 7 (eller måske Internet Explorer 9 i kompatibilitets-visning). Det betyder, at nogle ting på Vinsiderne.dk ikke vil virke, og andre ting vil blive vist forkert eller slet ikke. Vi opfordrer dig derfor til at hente en ny version af Internet Explorer. Eller endnu bedre: Brug en anden browser som f.eks. Firefox.