Vinrejse i Toscana: Siena

klik på billederne for stor størrelse

Toscana's næststørste by Siena har i sig selv intet med vin at gøre, men den ligger lige syd for Chianti Classico distriktet og nord for Montalcino og Montepulciano, så dels passererman lige forbi, hvis man tager syd for Chianti Classico, dels - og ikke mindst - er byen slet og ret et sandt vidunder.

Piazza del Campo

Rådhus­pladsen, Piazza del Campo, er et sted, hvor man kan være heldig at blive rørt i sit inderste, og hvor man, hvis man skulle glemme det i sin fortravlede danske hverdag, i bedste fald bliver tvunget til at standse op og sige: Livet er et mirakel!
At gå ind på pladsen kan være som at træde ind i en kirke. Der er et rum der, på samme tid fyldt af en stilhed og en livfuldhed, der er helt speciel.
De meget forskellige bygninger, der omkranser pladsen, passer trods de meget forskellige stile, fuldstændig harmonisk sammen.
Rådhuset, Palazzo Publico, er en ufattelig og smuk syntese af solid substans og kunstnerisk elegance, tyngde og lethed.
Når man kigger op af det pragtfulde tårn, bliver man opmærksom på hvor højt der er til himlen, som vi jo ellers har over os hver eneste dag. Man kan nærmest fornemme universet omkranse Jorden, eller Jorden langsomt drive gennem universet. Stort og dybt roligt.
Pladsen er blevet til over flere hundrede år, og alligevel er det som om den er besjælet af én tanke, tænkt og følt af én sjæl, der har været til stede i alle de århundreder. Gudsbenådet!
Vi anbefaler at man sætter sig og tager en kop kaffe på en af pladsens cafeer og lader roen komme over sig og nyder udsigten til rådhuset, pladsen og himlen.

Tårnet

Der er en enestående udsigt fra Palazzo Publico's smukke tårn: Blot at se ned på den vidunderlige piazza siger spar to. At se ned på byens snoede gader, der på samme tid forekommer helt kaotiske og fuldstændigt organiske, er også et pragtfuldt syn. Endelig kan man ane Chianti landskabet mod nord og se ned til de gyldnere landskaber mod syd.

Shopping

Er man til shopping er byen også upåklagelig.

Restauranter

Vi har lavet en side med et par anbefalinger af restauranter i Siena. Den kan ses her.

Din Internet Explorer er stærkt forældet, og mange ting på Vinsiderne.dk vil derfor enten ikke kunne ses, se helt forkerte ud eller ikke fungere. Vi opfordrer dig derfor til at hente en ny version af Internet Explorer. Eller endnu bedre: Brug en anden browser som f.eks. Firefox.
Du bruger den forældede Internet Explorer 7 (eller måske Internet Explorer 9 i kompatibilitets-visning). Det betyder, at nogle ting på Vinsiderne.dk ikke vil virke, og andre ting vil blive vist forkert eller slet ikke. Vi opfordrer dig derfor til at hente en ny version af Internet Explorer. Eller endnu bedre: Brug en anden browser som f.eks. Firefox.