Vinrejse i Toscana: På restaurant i Siena

klik på billederne for stor størrelse

Vi har været i Siena en hel del gange efterhånden. Byen er simpelthen vores favoritby, når det drejer sig om større byer (læs mere om den her). Hvis nogen skulle tvivle på, at mirakler eksisterer, så tag en tur til Siena!

På trods af at vi har besøgt byen adskillige gange, har vi ikke fundet, at det vrimler med restauranter, som vi kan anbefale. Det kan skyldes det sædvanlige storbyfænomen: Hvis man efter en skuffelse ikke vender tilbage, er der masser af andre turister, der vælter ind.

Vores favorit

I mere end 10 år er vi vendt tilbage til en lille ydmyg restaurant, der serverer den ypperste kvalitet og smage, der får os til at smile: Trattoria La Torre, Via Salicotto 7-9. Hvis man står med ryggen mod rådhustårnet, står man foran La Torre. Tlf. 0577 28 75 48.

Mad

Vi bruger stedet til frokost, hvor man kan vælge mellem forskellige typer hjemmelavet pasta og forskelligt tilbehør. Vores foretrukne er tagliatelli verdi al pomodoro (grønne tagliatelli med tomatsovs) og dertil husets vin. Hvad hovedretter angår, foretrækker vi en lidt mere elaboreret stil, på nær en gang hvor vi fik en himmelsk - og helt enkel - sogliola "alla tuanaia", stegt søtunge med olivenolie og citron.

Compagnia dei Vinattieri, Via delle Terme 79/Via dei Pittori 1, tlf. 0577 23 65 68. Glimrende mad, dog lidt tungere og mindre elegant end ønsket og forventet. Omfattende vinkort, god betjening, kompetent vin-vejledning.

Stedet bidrog yderlige med at få os til langt om længe at beslutte os til på livstid at holde os fra råt kød i de sydlige lande. En carpaccio kostede to dages sengeleje, massiv diarré og derefter stærke muskelsmerter i flere dage (salmonella?). Det samme er sket flere gange før netop efter en gang carpaccio i Frankrig og Italien. Vi vurderer derfor at risikoen ved at indtage den slags i syden er alt for stor.

Et rigtig rart og roligt sted med rigtig god mad og vin samt god servi­ce er Enzo, Via Camollia 49, tlf. 0577 28 12 77, lukket søndag. Prøv f.eks. som forret deres flan af fire oste (billedet). Især osten med trøffel er lækker. Det lyder tungt, men det fungerer fint.

Din Internet Explorer er stærkt forældet, og mange ting på Vinsiderne.dk vil derfor enten ikke kunne ses, se helt forkerte ud eller ikke fungere. Vi opfordrer dig derfor til at hente en ny version af Internet Explorer. Eller endnu bedre: Brug en anden browser som f.eks. Firefox.
Du bruger den forældede Internet Explorer 7 (eller måske Internet Explorer 9 i kompatibilitets-visning). Det betyder, at nogle ting på Vinsiderne.dk ikke vil virke, og andre ting vil blive vist forkert eller slet ikke. Vi opfordrer dig derfor til at hente en ny version af Internet Explorer. Eller endnu bedre: Brug en anden browser som f.eks. Firefox.