Vinrejse i Toscana, på restaurant: Firenze

klik på billederne for stor størrelse

Firenze

Vi har i Firenze ikke haft held med bare at dumpe ind et tilfældigt sted for at få noget at spise. Modsat vores generelle oplevelse af Italien, hvor man laver enkel og velsmagende mad af gode råvarer, så har vi i Firenze oplevet skuffelser nok til at vi vil sige: Lad være med at gå efter tilfældighedsprincippet. Lyt til andre (evt os), spørg efter anbefalinger, brug guider.
Vi har trods vores ganske mange besøg i byen kun ganske få bud på gode restauranter, men vi snakker altså heller ikke luksus-gourmet, men steder, hvor man bare skal have enkel og god mad, der er til at betale.

Pane e Vino, Piazza del Cestello 3 (lige syd for Arno floden), tlf. 055 24 76 956, lukket søndag

Bemærk: Vi har fået en negativ tilbagemelding fra nogle, der har besøgt restauranten i oktober 2013, og på baggrund af deres beskrivelse er det vores klare indtryk, at restuaranten har skiftet stil, siden vi selv besøgte den i 2005. Det må vi undersøge næste gang, vi kommer til Firenze.

Pane e Vino er vores indtil videre bedste bud på en god restaurant i Firenze. Maden og vinen er rigtig god, betjeningen ligeså. Især vinbetjeningen: Ud fra vores behov og ønsker indkredsede tjeneren kompetent en vin, som han anbefalede, og hvor han også fremhævede kvalitet-prisforhold.
Alt forløb helt tilfredsstillende, og vi havde det også godt med regningen, bl.a. fordi avancen på vinene klart var i den moderate afdeling.

Il Latini, Via dei Palchetti, 6r, tlf. 055 21 09 16, lukket mandag

I nærheden af Piazza S. Maria Novella ligger en restaurant, hvor også de lokale, som det ses på billedet, kommer.
Helles minestrone og min pastaret var virkelig god. Husets vin serveret i bastflasker (billedet i afsnittet "Firenze" nederst i venstre spalte) var kedelig, men da jeg havde mistanke om "halvprop" (se om dette begreb her), kan det være at vinen var bedre end det vi smagte.

Trattoria Mario , Via Rosina 6R (lige ved Piazza D. Mercato Centrale), 055 21 85 50, lukket søndag
Et interessant og meget autentisk sted, hvis man virkelig vil opleve enkel "husmoder-mad". Der er travlt, fuld tryk på hele tiden, man sidder tæt, der er superlivligt og støjende. Maden er nærende og enkel. Husets vin er glimrende. Betjeningen er i top (hvordan det vil opleves hvis man ikke taler italiensk, skal vi ikke kunne sige), og der er billigt.
Vi havde det dog nok sådan, at konceptet mindede os om det der gjorde os lykkelige, dengang vi interrailede rundt i Europa på lavbudget i vores ungdom.

Gourmet

Firenze byder selvfølgelig på flere højklasse gourmet-restauranter. Enoteca Pinchiorri er nok den mest berømmede, hvor man skal regne med at komme af med ca. 1500 kr. pr. person uden drikkevarer. Det har vi endnu ikke været i stødet til.
Det nærmeste vi er kommet dette niveau er, da vi i 1997 spiste på Ristorante alle Murate. Det var OK men alt, alt for dyrt.

Andre spise-sider

Vi har også en side om at spise i Chianti Classico, og der vil komme sider om Montalcino og Montepulciano.
Her er der en hel del mere opmuntring at hente end i Firenze.

Din Internet Explorer er stærkt forældet, og mange ting på Vinsiderne.dk vil derfor enten ikke kunne ses, se helt forkerte ud eller ikke fungere. Vi opfordrer dig derfor til at hente en ny version af Internet Explorer. Eller endnu bedre: Brug en anden browser som f.eks. Firefox.
Du bruger den forældede Internet Explorer 7 (eller måske Internet Explorer 9 i kompatibilitets-visning). Det betyder, at nogle ting på Vinsiderne.dk ikke vil virke, og andre ting vil blive vist forkert eller slet ikke. Vi opfordrer dig derfor til at hente en ny version af Internet Explorer. Eller endnu bedre: Brug en anden browser som f.eks. Firefox.