Chianti Classico er en af vores absolutte favoritvine og samtidig et af vores foretrukne rejsemål. Igennem flere år har vores foretrukne Chianti Classico normale været den fra Poggiopiano (den forhandles desværre ikke længere herhjemme i tilstrækkeligt friske årgange.) Når vi bliver rigtig glade for en vin, bliver vi også nysgerrige efter at hilse på dem, der fremstiller den, se markerne hvor vinrankerne vokser og se produktionsfaciliteterne.
Fattoria Poggiopiano befinder sig i den nordvestlige del af Chianti Classico lidt nord for byen San Casciano in Val di Pesa. Her har familien Bartoli siden 1993 fremstillet vin, hvor Sangiovese spiller den absolutte hovedrolle.
Det er altid spændende, at høre om de omrejsende ønologers rolle i forbindelse med fremstillingen af en producents vine. Nogle gange smager vinen næsten mere af - om man så må sige - ønologen end af sin specifikke geografiske oprindelse. Vi har altid fundet, at Poggiopianos vine smager af sig selv, men valgte alligevel at spørge, om Attilio Pagli, en kendt ønolog som også arbejder for adskillige andre vinproducenter i Toscana, i en eller anden grad ønskede at sætte sit personlige præg på vinen. Giovanni Bartoli, som viste os rundt i marker og i kælderen, svarede, at for det første handler det for familien om at få vinene til i så høj grad som muligt at udtrykke det særpræg, som kommer af lige netop de forhold, man har her: Samspillet mellem jordbund og klima. Det har Pagli udpræget forståelse for, og det er ifølge Giovanni også den måde han arbejder på.