Facebook-ikon
Del denne side
Vinsidernes aktuelle Google PageRank
 

Poggiopiano, juli 2011, side 2/2

Giovanni Bartoli

Giovanni Bartoli foran marken, der leverer druer til Poggiopiano's Chianti Classico, La Tradizione

Cementtanke

Hos Poggiopiano er man glad for og stolt af de glasbeklædte cementtanke, som man foretrækker til fermentering af vinene fremfor de udbredte tanke af rustfrit stål. Man mener simpelthen, at der i de rustfri ståltanke kan opstå uønskede aromaer, som man skulle være forskånet for i de gamle cementtanke.

Kælder Klik for stor størrelse

Smagning af de nye årgange

Vi smagte de aktuelt udbudte årgange af de tre af Poggiopiano's rødvine, som vi kendte hjemmefra fra tidligere årgange. Først den "almindelige" Chianti Classico, hvor druematerialet kommer fra marker, som ligger lidt rundt omkring i området og ikke i umiddelbart ved ejendommen. Årgang 2008 gjorde ikke det store indtryk på os. Frisk og ligetil men noget skuffende i forhold til hvad vi ellers har smagt. Denne Chianti Classico ligger 12 måneder på barriques brugt 2-3 gange før.

2009'eren af samme vin var tappet to uger forinden, men vi fik alligevel indtryk af en virkelig god vin med struktur, harmoni og flot balance. Den skal nok blive virkelig god.

Chianti Classico La Tradizione 2008, som var tappet for fem måneder siden, var - naturligvis - mere struktureret end basis-Chianti'en. Den udviste stor harmoni og var bestemt værd at binde an med.
Vinen har tilbragt 18 måneder på barriques, heraf 30% nye, resten på barriques brugt 2-3 gange tidligere.

Rosso di Sera, en Toscana IGT vin fremstillet af ca. 90% Sangiovese og 10% Colorino, lagres 20 måneder på barriques efter samme opskrift som for La Tradizione's vedkommende.
Vinen, som vi hjemmefra kendte som en meget maskulin vin, udviste i den smagte årgang 2008 en større umiddelbarhed og en højere grad af elegance, allerede drikbar. Afgjort også værd at gå ombord i.

Poggiopiano producerer også en Toscana IGT vin udelukkende fremstillet af Colorino, Taffeta, som vi desværre ikke smagte, da den var udsolgt.

Tag bilen med!

Poggiopiano's vine er lige vores smag. Så næppe nogensinde før har vi været så frustrerede over at have valgt modellen fly + lejebil på en rejse. Nul vin med hjem!
Det skal ikke afholde os fra at videregive GPS koordinaterne (Garmin) til andre, der måtte foretage et valg, der er mere loyalt overfor vinentusiasmen end overfor lysten til at spare to døgns rejse i bil hver vej: N43°40.635' E11°09.957'

December 2011

Din Internet Explorer er stærkt forældet, og mange ting på Vinsiderne.dk vil derfor enten ikke kunne ses, se helt forkerte ud eller ikke fungere. Vi opfordrer dig derfor til at hente en ny version af Internet Explorer. Eller endnu bedre: Brug en anden browser som f.eks. Firefox.
Du bruger den forældede Internet Explorer 7 (eller måske Internet Explorer 9 i kompatibilitets-visning). Det betyder, at nogle ting på Vinsiderne.dk ikke vil virke, og andre ting vil blive vist forkert eller slet ikke. Vi opfordrer dig derfor til at hente en ny version af Internet Explorer. Eller endnu bedre: Brug en anden browser som f.eks. Firefox.