Smuk spadseretur i Chianti Classico

Udsigt i Chianti Classico

Vi er meget betagede af det toscanske landskab, som vi nok mest oplever gennem bilruderne. Vi har dog fundet et par steder, hvor det lønner sig at stille bilen og gå en tur. Et af dem er i det sydvestlige Chianti Classico lidt nordvest for byen Castelnuovo Berardenga, i nærheden af hvilken vinproducenterne Fattoria Fèlsina Berardenga og San Felice befinder sig.

Strada bianca

Her kører vi bilen ud til en lille strada bianca, en af de mange små uasfalterede veje, hvor vi endnu ikke har mødt en bil. Billedet til venstre viser, hvor vi påbegynder turen. GPS-koordinaterne (Garmin) er N43°22.134' E11°28.790'.

Når man kommer et lille stykke ud af vejen, går man på en art højderyg med en vidunderlig landskabsudsigt på højre side. Det øverste billede her på siden er derfra. Man kan langt ude bagest til højre på billedet skimte Castello di Brolio, hvor Barone Ricasoli fandt frem til den drueblanding, der helt op til vores tid er anvendt i Chianti.

Når man går på den hvide vej kan man på venstre side, når vegetationen et øjeblik viger, på en god dag se til Siena.

Efter ca. en halv times gang ender vejen, og man er ved vinproducenten Castell'n Villa. Man kan selvfølgelig også, hvis man alligevel er på besøg der, begynde turen derfra. Her er startpunktet GPS-koordinaterne (Garmin) N43°21.855' E11°28.004'.

Vinmarker

På billedet ovenfor er vi ved at være tilbage ved udgangspunktet, hvor vinproducenten Pagliarese, hvis vinmarker ses, holder til.

Vi anbefaler på det varmeste denne pragtfulde spadseretur, som slet ikke kan indfanges dækkende med noget som helst foto. Man skal være der og opleve det selv.

Januar 2012

Din Internet Explorer er stærkt forældet, og mange ting på Vinsiderne.dk vil derfor enten ikke kunne ses, se helt forkerte ud eller ikke fungere. Vi opfordrer dig derfor til at hente en ny version af Internet Explorer. Eller endnu bedre: Brug en anden browser som f.eks. Firefox.
Du bruger den forældede Internet Explorer 7 (eller måske Internet Explorer 9 i kompatibilitets-visning). Det betyder, at nogle ting på Vinsiderne.dk ikke vil virke, og andre ting vil blive vist forkert eller slet ikke. Vi opfordrer dig derfor til at hente en ny version af Internet Explorer. Eller endnu bedre: Brug en anden browser som f.eks. Firefox.