4 stjernerRødvin

Barolo Riserva, Cannubi, Fratelli Serio & Battista Borgogno, 2004, 14% (Piemonte, Italien) L 08218

Kvalitet-pris Minus 2: Alt for dyr
1250,00 hos Piemonte Vine

Lækker og trods den unge alder overordentlig drikbar Barolo.

Duft, der vokser med luftning, med frugt, krydderier og en smule lakrids. I munden dominerer den unge frugt, undertiden med nogen lakrids med sødme. God smagsfylde og ganske elegant.

Tanninerne er meget civiliserede, modne, relativt bløde og meget tilbagetrukne, hvilket er overraskende for så ung en Barolo. Ganske høj syrestand. God krop og stor balance.

Den unge og ganske "frugtige" stil parret med de indpakkede tanniner og den umiddelbart lækre duft og smag gør, at vinen er særdeles fornøjelig at drikke nu, og dag 2 var den faktisk blevet endnu bedre, så vinen vil utvivlsomt kunne holde sig og udvikle nye nuancer i adskillige år fremover.

2004 er min personlige favorit blandt fire smagte årgange af denne vin (se nedenfor).

Vinen er smagt og anmeldt af Preben alene.

Jeg har den sidste uges tid smagt samme vin i årgangene 1999 (anmeldelse her), 2001 (anmeldelse her) og 2003 (anmeldelse her). Jeg har i den forbindelse skrevet en artikel, hvor jeg dels sammenligner vinene, dels sammenfatter mine generelle indtryk af hvad vinen handler om. Artiklen kan læses her.

December 2008
Kommentar, september 2014:

De sidste flasker, jeg har smagt af denne vin, har ikke har været gode. De har været ude af balance på en måde som giver mistanke om muligheden af, at partiet har et problem med propperne.

Kommentar, december 2016:

Vinen er fra vi sidst tjekkede for 11 uger siden steget fra 499,00 til 1250 kr.! Da vi købte vinen i december 2008, kostede den 209 kr.

Kommentar, oktober 2017:

Vinen fremgår hos forhandleren nu som "Nyhed". Den har dog ifølge vores tjek hver 3. måned været i forhandlerens sortiment uafbrudt de sidste 9 år.

Din Internet Explorer er stærkt forældet, og mange ting på Vinsiderne.dk vil derfor enten ikke kunne ses, se helt forkerte ud eller ikke fungere. Vi opfordrer dig derfor til at hente en ny version af Internet Explorer. Eller endnu bedre: Brug en anden browser som f.eks. Firefox.
Du bruger den forældede Internet Explorer 7 (eller måske Internet Explorer 9 i kompatibilitets-visning). Det betyder, at nogle ting på Vinsiderne.dk ikke vil virke, og andre ting vil blive vist forkert eller slet ikke. Vi opfordrer dig derfor til at hente en ny version af Internet Explorer. Eller endnu bedre: Brug en anden browser som f.eks. Firefox.