4 stjernerRødvin

Barolo Riserva, Cannubi, Fratelli Serio & Battista Borgogno, 1999, 14% (Piemonte, Italien) L 03162

Kvalitet-pris Minus 2: Alt for dyr
2500,00 hos Piemonte Vine

Flot, klassisk Barolo fremstillet efter traditionelle metoder, dvs. lang macération og (som producenten skriver på sin hjemmeside) tålmodig lagring i 40-50 hl fade.

Vinen begynder at åbne efter 1/2 time, og demonstrerer stor harmoni og balance. Og så smager den godt: Diskret og tør stil med en lille afvæbnende sødme. Der er bl.a. viol og læderværksted, stor vinøsitet.

Jo mere luft vinen får, jo bedre integreres tannin og syre, og vinen hænger her virkelig godt sammen, fremstår meget helstøbt.

Stilen er ganske maskulin, men der er også forfinede og elegante træk, og det muskuløse og elegante spiller meget harmonisk, selvfølgeligt og helhedsorienteret sammen. Markant på en venlig måde.

Vinen holder sig uden problemer til næste dag, hvor den stadig er velsmagende og harmonisk, så grundet den store balance vil vinen givetvis kunne holde sig i adskillige år endnu.

Vinen er smagt og anmeldt af Preben alene.

November 2008
Kommentar, april 2016:

Vinen kostede 299,00 på tidspunktet for smagningen, steg omkring august 2012 til 799,00, omkring maj 2013 til 899,00, og den er siden blevet ved med at stige voldsomt.

Din Internet Explorer er stærkt forældet, og mange ting på Vinsiderne.dk vil derfor enten ikke kunne ses, se helt forkerte ud eller ikke fungere. Vi opfordrer dig derfor til at hente en ny version af Internet Explorer. Eller endnu bedre: Brug en anden browser som f.eks. Firefox.
Du bruger den forældede Internet Explorer 7 (eller måske Internet Explorer 9 i kompatibilitets-visning). Det betyder, at nogle ting på Vinsiderne.dk ikke vil virke, og andre ting vil blive vist forkert eller slet ikke. Vi opfordrer dig derfor til at hente en ny version af Internet Explorer. Eller endnu bedre: Brug en anden browser som f.eks. Firefox.