3 stjernerRødvin

Barolo Riserva, Cannubi, Fratelli Serio & Battista Borgogno, 2003, 14% (Piemonte, Italien) L 07066

Kvalitet-pris Minus 2: Alt for dyr
1250,00 hos Piemonte Vine

Bemærk: Vinen eller denne årgang/aftapning af vinen forhandles ikke længere.

OK Barolo, der forekommer at bære præg af en vanskelig årgang.

Både duft og smag er af middel styrke, duften har bl.a. lidt friske blommer og lidt læderværksted. Smagen er ganske tør.

Vinen fremstår aktuelt noget stram i betrækket. Tanninerne er dog relativt fredelige. God syre.

Den varme årgangen har ikke bidraget med hverken kogthed eller ekstra sødme. Vinen forekommer tværtimod at være lidt mager, og måske også en lille smule tynd. Har man høstet meget tidligt?

Hvis man kan goutere et lidt strengt udtryk, kan vinen sagtens drikkes nu. Og det er også muligt, at vinen gemmer på noget, der kan blive til mere. Jeg kan dog ikke lige fange det, heller ikke dag 2, hvor vinen stadig fremstår ganske tør og lidt ugivende.

Vinen er smagt og anmeldt af Preben alene.

Jeg har de sidste par dage smagt samme vin i årgangene 1999 (anmeldelse her) og 2001 (anmeldelse her), og jeg vil om et par dage også smage på årgang 2004.

December 2008
Kommentar, september 2018:

Vinen kostede på tidspunktet for smagningen 209,00.

Din Internet Explorer er stærkt forældet, og mange ting på Vinsiderne.dk vil derfor enten ikke kunne ses, se helt forkerte ud eller ikke fungere. Vi opfordrer dig derfor til at hente en ny version af Internet Explorer. Eller endnu bedre: Brug en anden browser som f.eks. Firefox.
Du bruger den forældede Internet Explorer 7 (eller måske Internet Explorer 9 i kompatibilitets-visning). Det betyder, at nogle ting på Vinsiderne.dk ikke vil virke, og andre ting vil blive vist forkert eller slet ikke. Vi opfordrer dig derfor til at hente en ny version af Internet Explorer. Eller endnu bedre: Brug en anden browser som f.eks. Firefox.