4 stjernerRødvin

Barolo Riserva, Cannubi, Fratelli Serio & Battista Borgogno, 2001, 14% (Piemonte, Italien) L 06206

Kvalitet-pris Minus 2: Alt for dyr
1750,00 hos Piemonte Vine

Dejlig og meget elegant Barolo, der dog aktuelt lukker noget efter nogle timers luftning.

Vinen lægger ud med en åben duft af lyse røde bær og lidt frisk læder. Også i munden er der friske røde bær suppleret af nogen sødme. Med luftning dukker lidt blomster og lakrids op.

Lækker, mild, superelegant og charmerende.

Tanninerne forekommer aktuelt godt indpakkede og tilbagetrukkede, så vinen mangler næsten lidt bid, specielt i forhold til hvad man forventer af en Barolo. God syre.

Efter et par timer snører det hele til, og vinen tiltager i strenghed, lukker noget.

Vinens lidt enkle fremtoning, mens den er åben, de skjulte tanniner, og det at vinen lukker ned, tolker jeg som at vinen vil have godt af nogle år på langs.
Hvis man drikker vinen over få timer, kan man dog nyde dens umiddelbarhed og charme nu.

Vinen er smagt og anmeldt af Preben alene.

Jeg smagte forleden årgang 1999 af samme vin, og jeg vil i den allernærmeste fremtid samme vin også i 2003 og 2004.

December 2008
Kommentar, september 2018:

Vinen kostede på tidspunktet for smagningen 239,00, steg omkring august 2012 til 499,00, siden til 599,00, i 2014 til 799,00, og i 2018 til 1750,00.

Din Internet Explorer er stærkt forældet, og mange ting på Vinsiderne.dk vil derfor enten ikke kunne ses, se helt forkerte ud eller ikke fungere. Vi opfordrer dig derfor til at hente en ny version af Internet Explorer. Eller endnu bedre: Brug en anden browser som f.eks. Firefox.
Du bruger den forældede Internet Explorer 7 (eller måske Internet Explorer 9 i kompatibilitets-visning). Det betyder, at nogle ting på Vinsiderne.dk ikke vil virke, og andre ting vil blive vist forkert eller slet ikke. Vi opfordrer dig derfor til at hente en ny version af Internet Explorer. Eller endnu bedre: Brug en anden browser som f.eks. Firefox.