(Nogle af) de bedste vinoplevelser i 2007

I det forløbne år har vi som sædvanligt smagt mange dejlige vine, hvoraf vi i det følgende vil nævne et udpluk blandt de røde.

Lad os lægge ud med ikke-sangiovese-vinene:

Etiket

Costamiòle, Barbera d'Asti

Ny på scenen er for os Prunotto's Barbera d'Asti, Costamiòle, som vi har nydt flere gange i årgang 2001. En forrygende flot Barbera. Den har i vores univers sat en ny reference for, hvad og hvor god Barbera kan være.

Vi ynder at drikke Barbera vine relativt unge, men i denne vin er der ikke skyggen af træthedstegn. Så vi går bestemt ud fra, at den holder i 2008 også. Den forhandles stadig, så en klar anbefaling herfra.
Læs vores anmeldelse her.

Etiket

Domaine de Fontenille

Den vin, som jeg (Preben) har drukket flest af i det forløbne år er fransk (!): Domaine de Fontenille's Côtes du Luberon 2004. Så kan man komme med alle mulige dyre og eksklussive sager, men denne vin byder på en basal drikkeglæde og en basal - ja hvad skal man kalde det - det er bare vin, der smager af drue, ren, uforfalsket, naturlig. Der er ikke så meget at tænke over men masser at nyde. Det finder jeg helt uimodståeligt.
Det jeg opfatter som skøn og umiddelbar frugtighed kalder Helle, som er markant mindre begejstret, for "for meget Beaujolais". Så den vin har jeg helt for mig selv. Læs anmeldelsen her.

Château Pichon Longueville Comtesse de Lalande 1990

Etiket

Vores lager af store Bordeaux vine er stærkt for nedadgående. Dels er der andre vintyper, som vi smagsmæssigt er mere tiltrukket af, dels har priserne på disse vine længe ikke været til at tage alvorligt.
Men det smager nu godt, når man kommer forbi et skønt eksemplar som denne Pauillac fra Pichon Lalande 1990. Tilpas fylde og tyngde, meget elegant og med lidt mere "østbreds"-præg end normalt i Pauillac vine. Skøn vin.

Og så til de "uundgåelige" Sangiovese-vine, der næsten lige så uundgåeligt alle er fra Chianti Classico.

Leonardo Bellaccini

Poggio Rosso igen

Til højre ses San Felice's ønolog Leonardo Bellaccini, som står bag den skønne Chianti Classico Riserva, Poggio Rosso, som i årgang 2000 sidste år igen hørte til blandt de bedste vine, vi smagte (den var også i top drukket i 2006). Vi er glade for at vi købte rigeligt ind, da den forrige år blev solgt i Netto til spotprisen 99 kr. For den er for os umulig at blive træt af. En favorit blandt favoritterne.
Flere af vores læsere har i øvrigt nu også taget vinen meget kærligt til sig, så spændingen var stor hos mange, da årgang 2001 i uge 42 under den årlige vinfestival i Netto var at finde til samme lave pris. 2001 var dog af en helt anden støbning og ikke på højde med årgang 2000 hvad angik umiddelbar og letforståelig drikkeglæde. (Den skal klart gemmes.)
Læs anmeldelsen af 2000'eren her.

Etiket

Castello di Fonterutoli

Det er tre år siden vi sidst havde en vin lavet af ønologen Carlo Ferrini med blandt årets bedste. Vi har smagt flere af hans produkter i det forløbne år, og den bedste har været Fonterutoli's Chianti Classico Castello di Fonterutoli 2004. Den er i den karakteristiske Ferrini stil med stor smag, mesterligt afrundede tanniner og flot syntese mellem vin og barriquelagring. Helt i top.
Vinen forhandles i skrivende stund (december 2007) stadig. Læs anmeldelsen her.

Etiket

Vigna del Sorbo

Franco Bernabei er den anden ønolog, der hos os har det med gang på gang at levere bidrag til årets bedste vine. I år er det bedste vi har smagt fra hans hånd Chianti Classico Riserva Vigna del Sorbo 2000 fra superproduccenten Fontodi. Klassisk Sangiovese, som vi kan lide den. En vin som vi gerne altid vil have på lager, men som vi mestendels kun køber, når vi er i Italien, idet den er for dyr i Danmark.

Allesandro Bartoli

Poggiopiano

Når det handler om ikke-riserva-Chianti, så har vi i det forløbne år været meget glade for Poggiopiano's meget velsmagende og vellavede Chianti Classico. Også en vin, som vi kan drikke ofte.
På billedet ses ejeren Alessandro Bartoli fotograferet ved en stor Chianti Classico smagning i København i 2006.
Læs anmeldelsen af vinen her.

Din Internet Explorer er stærkt forældet, og mange ting på Vinsiderne.dk vil derfor enten ikke kunne ses, se helt forkerte ud eller ikke fungere. Vi opfordrer dig derfor til at hente en ny version af Internet Explorer. Eller endnu bedre: Brug en anden browser som f.eks. Firefox.
Du bruger den forældede Internet Explorer 7 (eller måske Internet Explorer 9 i kompatibilitets-visning). Det betyder, at nogle ting på Vinsiderne.dk ikke vil virke, og andre ting vil blive vist forkert eller slet ikke. Vi opfordrer dig derfor til at hente en ny version af Internet Explorer. Eller endnu bedre: Brug en anden browser som f.eks. Firefox.