Bemærk: Vinen eller denne årgang/aftapning af vinen forhandles ikke længere.
Superflot vin, som er blandt vores favoritter.
Mørk og tæt vin med modne kirsebær og mokka, lækre, nærmest indsmigrende tanniner, strukturen forekommer at være nær det perfekte. Flot og ædel syntese mellem vin og fad. Ufatteligt lækker både før og sammen med mad - en god bøf er et godt match.
Eneste indvending er den for typen høje alkoholprocent.
Vinen er efter åbning drikkeklar fra sekund 1, og vores erfaring med vinen fra andre årgange (og visse andre store vine, hvor ønologen også er Carlo Ferrini, fx Castello di Brolio) er, at de - efter vores smag - aldrig bliver bedre end når de er ret unge. Tværtimod er der stor risiko for, at de pludselig lukker voldsomt, er lukkede i årevis, hvorefter de kommer i en fase, hvor de er totalt forandrede og har en aldrende og meget moden vins karakteristika. Det kan være godt på en anden måde, men ikke noget der efter vores mening når smagen af den unge og helt drikkeklare vin til sokkeholderne. Så vi siger: Af med propperne mens tid er.
De fleste andre Chianti producenter ville have benævnt denne vin riserva. Men hos Fonterutoli lægger de sig op af de store Bordeaux producenters måde at rangordne vinene på: De laver en førstevin, som er det ypperste man kan præstere (i dette tilfælde indenfor DOCG'en): nærværende Castello di Fonterutoli. Og så fremstiller man en andenvin, der blot hedder Fonterutoli.
Vinen er fremstillet af 90% Sangiovese og 10% Cabernet Sauvignon lagret henh. 16 og 18 måneder i franske barriques.
Tilføjelse februar 2008: Et eksemplar af vinen smagt februar 2008 var ikke så spændende. Og da vi ikke kunne konstatere fejl, gætter vi på, at det kan være tid til at vinen lukker.
Fra tidligere årgange har vi oplevet, at vinen kan lukke voldsomt ned, hvorefter den er kedelig i mange år. Vi vælger derfor at afvente ny årgang.