5 stjernerRødvin

Poggio Rosso, Chianti Classico Riserva, San Felice, 2000, 13,5% (Toscana, Italien) L. 03071

Kvalitet-pris Plus 1: Favorabel pris
199,00 i Bilka (ind imellem på tilbud til 99,00)

Bemærk: Vinen eller denne årgang/aftapning af vinen forhandles ikke længere.

Poggio Rosso er en absolut topvin, klassisk, stor toscansk Sangiovese-vin. Vi har smagt den i flere årgange siden årgang 1981, og den er en af vores absolutte favoritter. Traditionel i ordets allerbedste betydning: Når vi på et tidspunkt måske er blevet trætte af alle moderne eksperimenter og andre imponerende sager, så vil Poggio Rosso stå distancen. Den er ikke (for) moderne, den er ikke gammeldags.

Dyb, ekstremt smuk og tæt farve. Vinen oser af stor, klassisk Sangiovese. Stor åben duft, ædel - og lige til at begynde med med et strejf gummi, som heldigvis hurtigt fordamper. Stor og åben smag. Det er absurd at parameter-opdele smagskomponenterne. Vinen har en stor vins kolossale helstøbthed og enhed, dyb, bred og i enhver henseende dybt tilfredsstillende.

Den forekommer trods sine seks år ganske ungdommelig: den har samlet sig og er blevet til vin, men man fornemmer klart at den gemmer på endnu bedre oplevelser for den tålmodige. Balancen er formidabel, hvilket er helt afgørende for dens fremtidige udviklingsmuligheder. Så vi er overbeviste om, at vinen vil være en fornøjelse i minimum seks år fremover; det er umiddelbart svært at forestille sig, hvad der vil køre den træt.

Vinen har en solmoden tone i noget højere grad end normalt - sådan er årgangen. Men det er kontrolleret flot, og den lidt sødmefulde tone vil givetvis integrere sig, dvs. dæmpe sig, ved yderligere nogen lagring. Den relativt store fylde dækker pt over tanninerne, hvilket får vinen til at fremstå relativt blød. Så umiddelbart fremstår vinen en anelse mindre klassisk end normalt.

Oktober 2006
Din Internet Explorer er stærkt forældet, og mange ting på Vinsiderne.dk vil derfor enten ikke kunne ses, se helt forkerte ud eller ikke fungere. Vi opfordrer dig derfor til at hente en ny version af Internet Explorer. Eller endnu bedre: Brug en anden browser som f.eks. Firefox.
Du bruger den forældede Internet Explorer 7 (eller måske Internet Explorer 9 i kompatibilitets-visning). Det betyder, at nogle ting på Vinsiderne.dk ikke vil virke, og andre ting vil blive vist forkert eller slet ikke. Vi opfordrer dig derfor til at hente en ny version af Internet Explorer. Eller endnu bedre: Brug en anden browser som f.eks. Firefox.