5 stjernerRødvin

Langhe Nebbiolo, Pelissero, 2004, 14% (Piemonte, Italien)

Kvalitet-pris: OK
129,95 i SuperBest (skiftet navn til Meny) (vejledende pris)

Bemærk: Vinen eller denne årgang/aftapning af vinen forhandles ikke længere.

Rigtig flot ung Nebbiolo! Vinen er en slags andenvin, hvor producenten bruger de druer, som han ikke finder egnede til sin Barbaresco.

Jeg smagte også årgang 2003, som jeg trods den nogenlunde pæne anmeldelse ikke personligt ville købe igen, så jeg kan sige, at hvis man vil have en demonstration af, hvad årgang kan gøre for en vin, så er chancen her med denne fremragende årgang 2004.

Skøn duft, hvor jordbær slår igennem, der er sødme, en anelse læder, og der dukker også lakridskaramel og muld op (Det lyder vildere end det er; vinens duft er grundlæggende meget helhedsorienteret...) Alkoholen stikker en smule i næsen til at begynde med.

Vinen er fuldsmagende af især søde røde bær, men også lidt blåbær, frugtigt velsmagende. Der er også en anelse læder, toner af søde krydderier, roser og i eftersmagen, der hænger pænt og længe i munden, lidt bitre kirsebærsten. På et tidspunkt dukker der også lidt flødekaramel op (uden at analogien skal overdrives). Igen lyder denne beskrivelse vildere end smagsoplevelsen egentlig er. Det hele smager grundlæggende af frisk Nebbiolo lavet af rigtig gode druer, nænsomt fadlagret.

Vinen har fornem balance, inkluderende en flot garvesyre-rygrad, og den vil givetvis kunne holde sig fint i adskillige år. Men efter mine begreber kalder den i alvorlig grad på at blive drukket, ikke gemt.

Det er den anden vin fra Pelissero, som jeg har givet fem stjerner (den første var Barbaresco Nubiola 2001, anmeldt her), så jeg er rigtig glad for Pelissero. Og SuperBest har efter min mening gjort et scoop ved at få denne producent i sit sortiment.

Prisen er helt OK, og næste gang vinen kommer på tilbud til 79,95, vil jeg være begejstret på flere måder.

Forudsætninger for anmeldelser af Nebbiolo vine: Læs her.

Juni 2007
Din Internet Explorer er stærkt forældet, og mange ting på Vinsiderne.dk vil derfor enten ikke kunne ses, se helt forkerte ud eller ikke fungere. Vi opfordrer dig derfor til at hente en ny version af Internet Explorer. Eller endnu bedre: Brug en anden browser som f.eks. Firefox.
Du bruger den forældede Internet Explorer 7 (eller måske Internet Explorer 9 i kompatibilitets-visning). Det betyder, at nogle ting på Vinsiderne.dk ikke vil virke, og andre ting vil blive vist forkert eller slet ikke. Vi opfordrer dig derfor til at hente en ny version af Internet Explorer. Eller endnu bedre: Brug en anden browser som f.eks. Firefox.