5 stjernerRødvin

Nubiola, Barbaresco, Pelissero, 2001, 14% (Piemonte, Italien)

Kvalitet-pris Minus 1: Noget for dyr
229,95 i SuperBest (skiftet navn til Meny) (vejledende pris)

Bemærk: Vinen eller denne årgang/aftapning af vinen forhandles ikke længere.

Skøn og stærkt anbefalelsesværdig Barbaresco!

Vinen har en pragtfuld vinøs duft, blomstrende og med læder, skovbær og søde krydderier. Smagen er i samme retning, der er også lidt lakrids og et lille strejf chokolade.

Koncentrationen er fornem, og munden fyldes med modne, karakteristiske Nebbiolo-tanniner. Eftersmagen hænger længe i munden.

Vinen er drikkeklar lige efter åbning, og vinen holder sig stabilt over de adskillige timer det tog at drikke den. Den er i den tørre ende, men på et tidspunkt dukker en ganske let og klædelig sødme frem. Den er mest fornøjelig før og sammen med mad, efter maden fremstår den vel tør.

Tilpas "mættende", meget tilfredsstillende og en stor nydelse.

Trods mit relativt lille erfaringsgrundlag med Nebbiolo vine vover jeg alligevel den påstand, at vinen er en klassedemonstration af hvad god Nebbiolo vin handler om.

Normalprisen synes jeg er klart i overkanten, men Nubiola var i årgang 2002 ofte på tilbud, så det kan man jo håbe at også den fremragende årgang 2001 kommer. (Her i uge 6 er den på tilbud til 149,95, og her får man virkelig vin for pengene.)

Pelissero's hjemmeside er ikke komplet, idet den står overfor en renovering. Aktuelt mangler der en beskrivelse af Nubiola. For de italienskkyndige kan producentens beskrivelse af vinen ses her.

Forudsætninger for anmeldelser af Nebbiolo vine: Læs her.

Februar 2007
Din Internet Explorer er stærkt forældet, og mange ting på Vinsiderne.dk vil derfor enten ikke kunne ses, se helt forkerte ud eller ikke fungere. Vi opfordrer dig derfor til at hente en ny version af Internet Explorer. Eller endnu bedre: Brug en anden browser som f.eks. Firefox.
Du bruger den forældede Internet Explorer 7 (eller måske Internet Explorer 9 i kompatibilitets-visning). Det betyder, at nogle ting på Vinsiderne.dk ikke vil virke, og andre ting vil blive vist forkert eller slet ikke. Vi opfordrer dig derfor til at hente en ny version af Internet Explorer. Eller endnu bedre: Brug en anden browser som f.eks. Firefox.