3 stjernerRødvin

Langhe Nebbiolo, Pelissero, 2003, 14% (Piemonte, Italien)

Kvalitet-pris Minus 1: Noget for dyr
129,95 i SuperBest (skiftet navn til Meny) (vejledende pris)

Bemærk: Vinen eller denne årgang/aftapning af vinen forhandles ikke længere.

Vinen er en slags andenvin, hvor producenten bruger de druer, som han ikke finder egnede til sin Barbaresco.

Medium mørk vin - mørk af en Nebbiolo vin at være - med en ikke voldsomt givende duft af muld og lidt tovværk.

De første mundfulde er stramme og meget tanniske, frugten er tør, pæn syrestand. Vinen bløder op i løbet af 10 minutter, finder sig selv og viser her en fin balance.

Vinen er ganske voldsom og temmelig alvorlig. Den typiske Nebbiolo garvesyre er der, men er civiliseret og på et passende niveau. Midtvejs er vinen åben og lækker med et flot styret og ganske diskret fadpræg.

Efter den lækre midtvejs-oplevelse, er det som om vinen trækker sig lidt igen, måske den lukker. Vinens stil forekommer totalt set lidt tilbagetrukket, seriøs og god.

Forudsætninger for anmeldelser af Nebbiolo vine: Læs her.

September 2006
Din Internet Explorer er stærkt forældet, og mange ting på Vinsiderne.dk vil derfor enten ikke kunne ses, se helt forkerte ud eller ikke fungere. Vi opfordrer dig derfor til at hente en ny version af Internet Explorer. Eller endnu bedre: Brug en anden browser som f.eks. Firefox.
Du bruger den forældede Internet Explorer 7 (eller måske Internet Explorer 9 i kompatibilitets-visning). Det betyder, at nogle ting på Vinsiderne.dk ikke vil virke, og andre ting vil blive vist forkert eller slet ikke. Vi opfordrer dig derfor til at hente en ny version af Internet Explorer. Eller endnu bedre: Brug en anden browser som f.eks. Firefox.