Billedet her markerer slutningen på årets sommerrejse til Mâcon-området, Provence, Piemonte og Alsace: "Høsten" var 102 flasker indkøbt hos vinproducenter i de nævnte områder.
På dette års 20 dages tur brugte vi ca. lige dele tid på: 1) transport (kørsel i egen bil), 2) besøg hos
vinproducenter, 3) shopping/byture, 4) afslapning/spadsereture. Dvs. en ferie
med vin som en af flere hovedingredienser.
Som det ses, kan man sagtens
have et vinmæssigt udbytte, der dels fornøjer undervejs, dels vil fornøje flere
år fremover, uden at man behøver smage vin fra morgen til aften på alle
rejsens dage.
I alt besøgte vi 23 vinproducenter og smagte 162 vine.
Vi anbefaler varmt denne måde at rejse på og håber det kan inspirere.
Dag 1 sætter vi fartpiloten på 130 km/t, hvor det er muligt. Det er med at komme så langt ned i Tyskland som muligt, og vores km-grænse nås ved ca. 900 pr. dag (to chauffører).
På vejen til Frankrig har vi flere gange overnattet på et OK
hotel i Schriesheim lidt nord for
Heidelberg: Hotel Restaurant Schwartzer Adler, tlf. (0) 62 03 - 6 10 65, ca. 925 km 's kørsel fra København.
Byen er intet
specielt, men man kan gå en rar tur i den og spise f.eks. på det lille pizzaria
Adria, Römerstrasse 16. Pizzaen kan ledsages af både italiensk rødvin og god tysk øl.
I år overnattede vi i Mannheim (fordi vi har venner der) og kunne derfra dag 2 ved frokosttid nå til Beaune (en vigtig vinby) i det nordlige Bourgogne. Det er oplagt at indtage sin frokost der, hvis man er på de kanter. Byen ligger tæt ved motorvejen og er derfor ingen større omvej, og så er den en udpræget attraktion, hvis man interesserer sig for Bourgogne's vine.