Ferie med vin i Bourgogne, Provence, Piemonte og Alsace - start

Vine købt på rejse

Billedet her markerer slutningen på årets sommerrejse til Mâcon-området, Provence, Piemonte og Alsace: "Høsten" var 102 flasker indkøbt hos vinproducenter i de nævnte områder.

På dette års 20 dages tur brugte vi ca. lige dele tid på: 1) transport (kørsel i egen bil), 2) besøg hos vinproducenter, 3) shopping/byture, 4) afslapning/spadsereture. Dvs. en ferie med vin som en af flere hovedingredienser.
Som det ses, kan man sagtens have et vinmæssigt udbytte, der dels fornøjer undervejs, dels vil fornøje flere år fremover, uden at man behøver smage vin fra morgen til aften på alle rejsens dage.
I alt besøgte vi 23 vinproducenter og smagte 162 vine.

Vi anbefaler varmt denne måde at rejse på og håber det kan inspirere.

Første dag: Sømmet i bund

Dag 1 sætter vi fartpiloten på 130 km/t, hvor det er muligt. Det er med at komme så langt ned i Tyskland som muligt, og vores km-grænse nås ved ca. 900 pr. dag (to chauffører).

På vejen til Frankrig har vi flere gange overnattet på et OK hotel i Schriesheim lidt nord for Heidelberg: Hotel Restaurant Schwartzer Adler, tlf. (0) 62 03 - 6 10 65, ca. 925 km 's kørsel fra København.
Byen er intet specielt, men man kan gå en rar tur i den og spise f.eks. på det lille pizzaria Adria, Römerstrasse 16. Pizzaen kan ledsages af både italiensk rødvin og god tysk øl.

I år overnattede vi i Mannheim (fordi vi har venner der) og kunne derfra dag 2 ved frokosttid nå til Beaune (en vigtig vinby) i det nordlige Bourgogne. Det er oplagt at indtage sin frokost der, hvis man er på de kanter. Byen ligger tæt ved motorvejen og er derfor ingen større omvej, og så er den en udpræget attraktion, hvis man interesserer sig for Bourgogne's vine.

Gå videre til Mäcon-området

- eller til Provence

- eller til Piemonte

- eller til Alsace

Din Internet Explorer er stærkt forældet, og mange ting på Vinsiderne.dk vil derfor enten ikke kunne ses, se helt forkerte ud eller ikke fungere. Vi opfordrer dig derfor til at hente en ny version af Internet Explorer. Eller endnu bedre: Brug en anden browser som f.eks. Firefox.
Du bruger den forældede Internet Explorer 7 (eller måske Internet Explorer 9 i kompatibilitets-visning). Det betyder, at nogle ting på Vinsiderne.dk ikke vil virke, og andre ting vil blive vist forkert eller slet ikke. Vi opfordrer dig derfor til at hente en ny version af Internet Explorer. Eller endnu bedre: Brug en anden browser som f.eks. Firefox.