Alsace

klik på billederne for stor størrelse

På vej hjem

Da vi nede i Piemonte skulle til at vende næsen hjemad, kom den tanke, der altid melder sig, når vi kører i egen bil: Gid vi kunne snige os uden om Tyskland. Så hvorfor ikke slå et smut forbi Alsace på vejen hjem? Når ens sjæl et begyndt at gå i et med enten Sydfrankrig eller Italien, så er det et køligt kulturchok at skulle stille sig om til Tyskland (eller Danmark for den sags skyld) på et døgn. Som tænkt så gjort. Og det kan vi godt anbefale. Tanken var egentlig bare at tilbringe en eftermiddag og en aften der, og så køre direkte hjem på en dag, men en skøn flaske Riesling Alsace Grand Cru, som vi fik på aftenens restaurant, gjorde det tvingende nødvendigt lige at tage ud og besøge producenten den næste formiddag. Og da vi så alligevel ikke kunne nå hjem på en dag, kunne vi lige så godt lige besøge en producent mere. Det var skønt lige at få et antal gode Alsace hvidvine med hjem i bagagerummet som "tillægsgevinst".
Billedet er fra Barr i det nordlige Alsace.

Smagning

Den formiddag, vi havde afsat til at smage på vin i Alsace, før vi fortsatte hjemturen, besøgte vi to vinproducenter og smagte her 24 forskellige vine! Og vi havde virkelig begrænset os. Udover at de jo laver vin på adskillige druesorter (Sylvaner, Pinot Blanc, Riesling, Tokay Pinot Gris, Gewurztraminer), så laver de alle mulige cuvéer af flere af druesorterne: basis-kvaliteten, Vieilles Vignes, Grand Cru, sent høstede osv. Vi blev præsenteret for alenlange vinlister, og så var kunsten at udvælge den lille brøkdel af vinene, som vi overkom at smage.
Besøget her hos Roger Jung i Riquewihr (se billede fra byen her) var turens sidste. Vi besøgte som tidligere nævnt 23 producenter i Frankrig og Italien. Vi smagte 162 forskellige vine (inkl. dem på restauranterne), 38 endte i indkøbskurven. 102 flasker i alt. Så for at undgå et frygteligt slæberi på hjemrejsen, prøver vi undervejs altid at finde logi, hvor vinene kan blive i bilen om natten.

Tilbage til oversigten

Din Internet Explorer er stærkt forældet, og mange ting på Vinsiderne.dk vil derfor enten ikke kunne ses, se helt forkerte ud eller ikke fungere. Vi opfordrer dig derfor til at hente en ny version af Internet Explorer. Eller endnu bedre: Brug en anden browser som f.eks. Firefox.
Du bruger den forældede Internet Explorer 7 (eller måske Internet Explorer 9 i kompatibilitets-visning). Det betyder, at nogle ting på Vinsiderne.dk ikke vil virke, og andre ting vil blive vist forkert eller slet ikke. Vi opfordrer dig derfor til at hente en ny version af Internet Explorer. Eller endnu bedre: Brug en anden browser som f.eks. Firefox.