Provence

klik på billederne for stor størrelse

Hvis man tager til Provence for vinens skyld, så anbefaler vi Bandol-distriktet, som vi besøgte for 10 år siden (men ikke siden er vendt tilbage til).
Når vi tager til Provence er det mere for at se lavendel- end vinmarker. Eller sagt på en anden måde: I Provence søger vi skønne farver, dufte, dejlig mad og vin, fred og ro, kort sagt: enkel og basal livsnydelse.

Husets vin på karafel

Til frokost tager jeg (Preben) altid en lille karaffel af husets rosé (Helle foretrækker vand der midt på dagen). Sådan en vin gør det den skal klart bedre end alskens fornem vin på flaske. Måltidet på billedet er femstjernet og minder en om det, som mad og vin også handler om: at nyde det helt basale, som vi møder hver dag.

Château de l'Isolette

Alle de gange vi har været i Provence, har vi købt vin hos en enkelt Côtes du Luberon producent: Château de l'Isolette. De har en dagligvin, som vi synes er kedelig, en dyr vin ("Aquarelle"), som har fået alt for meget træ og derfor tørrer hurtigt ud. Men så har de en dejlig mellemvare, hvor vi synes de lykkes bedst: Deres Cuvée Prestige, Vieilles Vignes, et ret sikkert hit hos os (på nær den kiksede 2004'er).
Côtes du Luberon er generelt et område med adskillige gode mellemklasse-vine men - os bekendt - ingen store vine.
Efter vores besøg i 2010 vil teksten blive opdateret, da den ikke længere helt holder.

Logi: Châmbre d'hôte

I Frankrig - aktuelt her i Provence - vælger vi såvidt muligt at bo på et såkaldt chambre d'hôte ("værts-værelse"). Det svarer vel nogenlunde til det vi på dansk kalder Bed and breakfast. Det er, synes vi, svært at finde hoteller der kan matche denne type oplevelse: at bo der hvor det provencalske liv leves, i vores tilfælde her omgivet af lavendelmarker og Luberon bjergene.

Rejs videre til Piemonte

Tilbage til oversigten

Din Internet Explorer er stærkt forældet, og mange ting på Vinsiderne.dk vil derfor enten ikke kunne ses, se helt forkerte ud eller ikke fungere. Vi opfordrer dig derfor til at hente en ny version af Internet Explorer. Eller endnu bedre: Brug en anden browser som f.eks. Firefox.
Du bruger den forældede Internet Explorer 7 (eller måske Internet Explorer 9 i kompatibilitets-visning). Det betyder, at nogle ting på Vinsiderne.dk ikke vil virke, og andre ting vil blive vist forkert eller slet ikke. Vi opfordrer dig derfor til at hente en ny version af Internet Explorer. Eller endnu bedre: Brug en anden browser som f.eks. Firefox.