Fuissé og omegn

klik på billederne for stor størrelse

Vores første egentlige destination var den lille Bourgogne-landsby Fuissé tæt ved Mâcon. Hvis man (som foreslået på foregående side) har spist frokost i Beaune, er der en times kørsel til Fuissé, hvor man således kan være på rejsens dag 2 om eftermiddagen.

I Fuissé: hotel og spadsereture

I Fuissé har vi et par gange boet på det lille hotel La Vigne Blanche. Hvis det er luksus og komfort man søger, skal man vælge noget andet. Men der er en seng, man kan tage et bad, og man kan få morgenmad med croissanter. NB. Tilføjelse sommeren 2007

Vi tager altid en spadseretur lidt ud af byen, hvor det øjeblikkeligt vrimler med de skønneste vinmarker (se billedet herunder).

Områdets vine

Vi tager til området for at smage og købe hvidvin; rødvinene forekommer os ganske ubetydelige. Til gengæld giver de hvide virkelig rigtig god kvalitet til fornuftige priser.

Hierarkiet hedder fra bund til top i grove træk: Mâcon, Mâcon-Villages, Saint-Véran, Pouilly-Fuissé. Alle de producenter, vi er kommet forbi, har haft en eller flere vine indenfor hver kategori i deres sortiment.

Hvis man har lyst til at se nærmere på Beaujolais-området, ligger den nærmeste Grand Cru Beaujolais by - Saint Amour - 8 km fra Fuissé.

Vinproducenter

Der er masser af vinproducenter i Fuissé, hvor man kan smage på vin, og som man kan nå transporteret af sine ben. Men vil man vælge de bedre ud, er bilen praktisk. Området vrimler med producenter, som er lette at nå med udgangspunkt i Fuissé. En af vores favoritter er Domaine Cordier Père et Fils, hvor sønnen på billedet er ved at klare en etiket til en vores købte flasker.
Hvis man vil besøge områdets vinproducenter, anbefaler vi at man laver en aftale i forvejen.

Solutré

Solutré er en af les Mâcon-Villages (Mâcon-landsbyerne). Af andre kan nævnes Vinzelles, Chaintré, Davayé og Prissé.
Billedet er taget på vej op ad den noget dramatiske Solutré-klippe, som kan ses på billedet nedenfor.

Solutré klippen

Solutré-klippen og museet på stedet er de eneste deciderede turistattraktioner (udover vinen), som vi er kommet forbi i området. Man kan gå en sveddryppende tur op til toppen af klippen, hvorfra der er en ganske storslået udsigt over hele Mâcon-området, til Mâcon by og til områdets anden markante klippe, Vergisson klippen.

Restauranter

Vi har været heldige at finde nogle gode restauranter i Saint-Laurent-sur-Saône. De ligger på vejen Quai Bouchacourt som ligger lige på den anden side af floden i forhold til Mâcon by
En af vores få "stamrestauranter" i Frankrig er L'Autre Rive, som ligger på nr. 143. Maden er fint balanceret mellem det raffinerede og det gedigne, betjening er fin, og vi har været heldige med alle de vine, som de har anbefalet.

Rejs videre til Provence

Tilbage til oversigten

Din Internet Explorer er stærkt forældet, og mange ting på Vinsiderne.dk vil derfor enten ikke kunne ses, se helt forkerte ud eller ikke fungere. Vi opfordrer dig derfor til at hente en ny version af Internet Explorer. Eller endnu bedre: Brug en anden browser som f.eks. Firefox.
Du bruger den forældede Internet Explorer 7 (eller måske Internet Explorer 9 i kompatibilitets-visning). Det betyder, at nogle ting på Vinsiderne.dk ikke vil virke, og andre ting vil blive vist forkert eller slet ikke. Vi opfordrer dig derfor til at hente en ny version af Internet Explorer. Eller endnu bedre: Brug en anden browser som f.eks. Firefox.