3 stjerner2 stjerner Helle4 stjerner PrebenRødvin

Petresco, Toscana, Le Cinciole, 2012, 15% (Toscana, Italien) L.2116

Kvalitet-pris Minus 1: Noget for dyr
299,00 hos Atomwine

Bemærk: Vinen eller denne årgang/aftapning af vinen forhandles ikke længere.

Denne vin er vi meget uenige om. Fire moderate stjerner fra Preben, to fra Helle, der ikke bryder sig om den. Almindeligvis forstår vi hvad den anden snakker om, når vi udveksler smagsoplevelser, men det er ikke helt tilfældet med denne vin; vi oplever den simpelthen meget forskelligt.

Preben oplever vinen som tør, klassisk, alvorlig og med moderat underholdningsværdi. Meget harmonisk struktur, god syre. Helle finder dufte og smage, som hun oplever som mærkelige og uattraktive. Ved at stille meget skarpt på duften efter at vinen har fået en del luft, kan Preben godt ane nuancer, der forekommer mere "vilde" end normalt for en toscansk Sangiovese-vin, dufte som muligvis kan stamme fra at vinen er spontangæret.

Vi er enige om at have syntes bedre om vinen i årgangene 2004, 2007, 2009 og 2010.

Vinen er en enkeltmarks Sangiovese, økologisk, og udover at være spontangæret er den også ufiltreret.

Glas: Zalto bordeaux.

Maj 2018
Din Internet Explorer er stærkt forældet, og mange ting på Vinsiderne.dk vil derfor enten ikke kunne ses, se helt forkerte ud eller ikke fungere. Vi opfordrer dig derfor til at hente en ny version af Internet Explorer. Eller endnu bedre: Brug en anden browser som f.eks. Firefox.
Du bruger den forældede Internet Explorer 7 (eller måske Internet Explorer 9 i kompatibilitets-visning). Det betyder, at nogle ting på Vinsiderne.dk ikke vil virke, og andre ting vil blive vist forkert eller slet ikke. Vi opfordrer dig derfor til at hente en ny version af Internet Explorer. Eller endnu bedre: Brug en anden browser som f.eks. Firefox.