4 stjerner3 stjerner Helle5 stjerner PrebenRødvin

Petresco, Toscana, Le Cinciole, 2010, 15% (Toscana, Italien) L. 2114

Kvalitet-pris: OK
299,00 hos Atomwine
Etiket

Bemærk: Vinen eller denne årgang/aftapning af vinen forhandles ikke længere.

Stor og klassisk Sangiovesevin. Spontangæret og økologisk. Fem stjerner fra Preben, hvis eneste anke er, at alkoholen slår hårdt i hovedet, tre fra Helle, der i en periode var på fire stjerner, men hun generes af at smage sprit - og gætter alkoholprocenten blindt.

Næsen er indledningsvis støvet med lidt sprit, åbner senere op for mere ædle toner. I munden er vinen til at begynde med tør, stor og streng, rig på heftige tanniner. Klassisk og maskulin givende associationer til Percarlo (kæmpen fra San Giusto a Rentennano). Med luftning bliver vinen blødere, mere helstøbt og harmonisk, og ædle toner viser sig. Her er den flot og imponerende.

Vinen kalder på en god bøf med toscansk tilbehør.

Glas: Zalto bordeaux.

December 2016
Din Internet Explorer er stærkt forældet, og mange ting på Vinsiderne.dk vil derfor enten ikke kunne ses, se helt forkerte ud eller ikke fungere. Vi opfordrer dig derfor til at hente en ny version af Internet Explorer. Eller endnu bedre: Brug en anden browser som f.eks. Firefox.
Du bruger den forældede Internet Explorer 7 (eller måske Internet Explorer 9 i kompatibilitets-visning). Det betyder, at nogle ting på Vinsiderne.dk ikke vil virke, og andre ting vil blive vist forkert eller slet ikke. Vi opfordrer dig derfor til at hente en ny version af Internet Explorer. Eller endnu bedre: Brug en anden browser som f.eks. Firefox.