4 stjernerRødvin

Petresco, Chianti Classico Riserva, Le Cinciole, 2004, 14,5% (Toscana, Italien)

Kvalitet-pris: OK
199,00 hos Atomwine
Etiket

Bemærk: Vinen eller denne årgang/aftapning af vinen forhandles ikke længere.

Stor, flot og klassisk vin fremstillet af 100% Sangiovese lagret 18 måneder i barriques.

Det er Sangiovese, så man ikke er i tvivl. Vinen dufter og smager i den grad af Sangiovese på ædelt niveau, mens tanninerne fremstår robust og let rustikt, og der er en solid portion af dem, hvilket er med til at gøre vinen magtfuld, maskulin og bredskuldret.

Vinen smager udpræget traditionelt på trods af barriquelagringen - vi ville have gættet på store fade.

I den tid vi havde vinen i glasset, ulmede den noget, som om den endnu var i gang med at finde sit helt færdige udtryk. Uden mad fremstod vinen det meste af tiden til den ganske tanniske og noget tørre side; sammen med en bøf fungerede den fremragende.
Der var øjeblikke hvor vinen pegede mod de fem stjerner, i hvert fald for Preben, der går bedre i spænd med vinens grundlæggende herreagtige stil end Helle gør.

Vinen er fremstillet af økologisk dyrkede druer.

December 2009
Din Internet Explorer er stærkt forældet, og mange ting på Vinsiderne.dk vil derfor enten ikke kunne ses, se helt forkerte ud eller ikke fungere. Vi opfordrer dig derfor til at hente en ny version af Internet Explorer. Eller endnu bedre: Brug en anden browser som f.eks. Firefox.
Du bruger den forældede Internet Explorer 7 (eller måske Internet Explorer 9 i kompatibilitets-visning). Det betyder, at nogle ting på Vinsiderne.dk ikke vil virke, og andre ting vil blive vist forkert eller slet ikke. Vi opfordrer dig derfor til at hente en ny version af Internet Explorer. Eller endnu bedre: Brug en anden browser som f.eks. Firefox.