3 stjernerRødvin

La Selvanella, Chianti Classico Riserva, Melini, 2004, 13% (Toscana, Italien)

Kvalitet-pris Minus 1: Noget for dyr
99,00 i føtex

Bemærk: Vinen eller denne årgang/aftapning af vinen forhandles ikke længere.

Vinen var, som det vist er blevet en tradition, en del af Netto's uge 42 vinfestival, hvor den blev solgt til samme pris, som den nu sælges til i Føtex. Vi nåede ikke at smage vinen, inden den var udsolgt i Netto, og vinen blev derfor heller ikke anmeldt.

Vi smagte vinen for nogle uger siden og vælger, nu hvor vinen er dukket op i Føtex, at anføre hvordan vi har beskrevet den i vores vindatabase:

"Lyse bær, ok, men ikke så interessant. Vi gider simpelthen ikke den vin mere. Slut."

Kommentaren er kommet i stand på baggrund af, at vi nu har smagt vinen i fire årgange, og i alle tilfældene har vi ikke fundet den særlig interessant.
Den isoleret set glimrende 2001'er fik for os både overraskende og uforståeligt tre glas i den italienske vinguide Gambero Rosso.
La Selvanella 2003, som vi gav 2 stjerner, har vi anmeldt her. Her var det endnu mere overraskende, at Gambero Rosso gav topkarakter.
Nu, hvor vinen i den gode årgang 2004, stadig keder os, synes vi, at vi har givet vinen chancer nok.

Gambero Rosso giver to røde glas (dvs. ganske tæt på en topvurdering) til denne 2004'er.
Kombinationen La Selvanella og Gambero Rosso forbliver således for os vedvarende en kilde til forundring.

November 2008
Din Internet Explorer er stærkt forældet, og mange ting på Vinsiderne.dk vil derfor enten ikke kunne ses, se helt forkerte ud eller ikke fungere. Vi opfordrer dig derfor til at hente en ny version af Internet Explorer. Eller endnu bedre: Brug en anden browser som f.eks. Firefox.
Du bruger den forældede Internet Explorer 7 (eller måske Internet Explorer 9 i kompatibilitets-visning). Det betyder, at nogle ting på Vinsiderne.dk ikke vil virke, og andre ting vil blive vist forkert eller slet ikke. Vi opfordrer dig derfor til at hente en ny version af Internet Explorer. Eller endnu bedre: Brug en anden browser som f.eks. Firefox.