Facebook-ikon
Del denne side
Vinsidernes aktuelle Google PageRank
 
2 stjernerRødvin

La Selvanella, Chianti Classico Riserva, Melini, 2003, 13% (Toscana, Italien)

Kvalitet-pris Minus 2: Alt for dyr
99,00 i Netto

Bemærk: Vinen eller denne årgang/aftapning af vinen forhandles ikke længere.

Disharmonisk vin uden charme.

Frugten er noget blommet, forekommer ældet og ufrisk, hvilket er underligt for en Chianti Riserva i denne relativt unge alder.

Strukturen er derimod fyrig og ungdommelig, hvilket slet ikke hænger sammen med det ældede og kedsommelige smagsindtryk.

Oplevelsen kan godt undre os. Vinen har i /l0/ fået tre glas (= maksimum, svarende til vores fem stjerner), hvilket var medvirkende grund til at vi købte den. Ikke fordi vi altid er enige med Gambero Rosso, men uenighederne plejer at kunne tælles i et karaktertrin.
Selvfølgelig er der forskel på smagernes smagsløg, og der kan være forskel på hvordan vinen "opfører sig" på dagen, hvor den bliver smagt, den er smagt i forskellige stadier af dens udvikling osv., men alligevel. Der er langt fra en vin bedømt til at være fremragende og så til vores bedømmelse, der - venligt sagt - siger: middelmådig, mere ærligt sagt siger vi: sløj.

Hverken luftning eller madledsagelse hjælper.

Også La Selvanella 2001 fik tre glas i Gambero Rosso. Den har vi også smagt. Den var totalt anderledes end 2003'eren, ifølge vores smagsløg en relativt enkel og meget slank - men dog harmonisk - vin, som vi vurderede til fire stjerner (svarende til Gambero Rosso's to glas), men for os var den slet ikke i nærheden af en topvurdering.

Gambero Rosso er åbenbart af en eller anden grund forelskede i La Selvanella. Det er vi, som det fremgår, ikke.

Bemærk: Vinen, der er annonceret som begrænset parti, findes kun i nogle Netto'er. I uge 42 2007 er den også en del af Nettos vinfestival.

Maj 2007
Din Internet Explorer er stærkt forældet, og mange ting på Vinsiderne.dk vil derfor enten ikke kunne ses, se helt forkerte ud eller ikke fungere. Vi opfordrer dig derfor til at hente en ny version af Internet Explorer. Eller endnu bedre: Brug en anden browser som f.eks. Firefox.
Du bruger den forældede Internet Explorer 7 (eller måske Internet Explorer 9 i kompatibilitets-visning). Det betyder, at nogle ting på Vinsiderne.dk ikke vil virke, og andre ting vil blive vist forkert eller slet ikke. Vi opfordrer dig derfor til at hente en ny version af Internet Explorer. Eller endnu bedre: Brug en anden browser som f.eks. Firefox.