3,5 stjerner3 stjerner Helle4 stjerner PrebenRødvin

Chianti Classico Riserva, Nittardi, 2001, 13,5% (Toscana, Italien)

179,85 (medlemmer), 293,91 (ikke-medlemmer), 164,61 (medlemmer) v. 6 fl., 269,00 (ikke-medlemmer) v. 6 fl. hos NordicWineClub (ophørt)

Bemærk: Vinen eller denne årgang/aftapning af vinen forhandles ikke længere.

Vinen lægger ud med en superflot og ædel duft, hvor syntesen af drue er fad er lige i øjet.

Smagen går i samme retning med mokka og lidt solbærlikør i eftersmagen, men den udviser ikke helt det format, som duften lægger op til. Vinens struktur er på mellemniveau.

I min mund er vinen til fire stjerner, dejlig, moderne Chianti Riserva, der dog ikke er helt harmonisk og overbevisende.

Helle siger tre stjerner, kan også rigtig godt lide den men generes af en bitterhed, som sikkert stammer fra tanninerne, en bitterhed som jeg knapt registrerer, men som hun er meget følsom over for. (Læs om dette bitter-emne her.)

Vi vurderede vinens pris til 165 kr. Vi oplever således at vinen er for dyr selv til den billigste pris.

Læs her hvorfor kvalitet-pris-forholdet ikke er vurderet.

December 2006
Din Internet Explorer er stærkt forældet, og mange ting på Vinsiderne.dk vil derfor enten ikke kunne ses, se helt forkerte ud eller ikke fungere. Vi opfordrer dig derfor til at hente en ny version af Internet Explorer. Eller endnu bedre: Brug en anden browser som f.eks. Firefox.
Du bruger den forældede Internet Explorer 7 (eller måske Internet Explorer 9 i kompatibilitets-visning). Det betyder, at nogle ting på Vinsiderne.dk ikke vil virke, og andre ting vil blive vist forkert eller slet ikke. Vi opfordrer dig derfor til at hente en ny version af Internet Explorer. Eller endnu bedre: Brug en anden browser som f.eks. Firefox.