Facebook-ikon
Del denne side
Vinsidernes aktuelle Google PageRank
 
Kvalitet-pris Plus 1: Favorabel pris
139,00 hos BB Vinimport (hedder nu Copenhagen Wine)

Bemærk: Vinen eller denne årgang/aftapning af vinen forhandles ikke længere.

Klassisk stor Sangiovese-duft - og meget træ. Smag i samme retning: Vinen er stylet som en stor Sangiovese vin med markant fadpræg.

Vinen er flot, og det at den har en stor vins træk er imponerende prisen taget i betragtning.

På baggrund af vores femstjernede opleveler med både ejendommens Chianti Classico normale (læs anmeldelse her) og deres topprodukt Gratius skuffer riserva'en en smule. Frugten forekommer lidt tørret muligvis grundet en fadlagring i overkanten, og der er ældede toner med en smule cigarkasse. MEN vi kan ikke udelukke, at vinen pt er inde i et stadie, hvor netop de tørrede aromaer, der aktuelt virker ældede, kan snyde, og at vinen er i et forvandlingsstadium, hvor den vil komme mere balanceret ud på den anden side. (Læs om dette forvandlings-emne her.) For at finde et præcist svar på, hvordan vinen i virkeligheden er, ville vi vente et halvt eller et helt år med at gensmage den.

Vi har nu smagt tre riserva'er fra Il Molino di Grace, riserva 1999, riserva Il Margone 2000 (anmeldelse her) og nu altså riserva 2000. Uanset hvad der måtte være sandheden om nærværende riserva 2000, så tegner der sig alligevel et billede, hvor vi foretrækker den billigere Chianti Classico normale og den dyrere Gratius. Disse vine er til gengæld fantastiske.

Maj 2005
Din Internet Explorer er stærkt forældet, og mange ting på Vinsiderne.dk vil derfor enten ikke kunne ses, se helt forkerte ud eller ikke fungere. Vi opfordrer dig derfor til at hente en ny version af Internet Explorer. Eller endnu bedre: Brug en anden browser som f.eks. Firefox.
Du bruger den forældede Internet Explorer 7 (eller måske Internet Explorer 9 i kompatibilitets-visning). Det betyder, at nogle ting på Vinsiderne.dk ikke vil virke, og andre ting vil blive vist forkert eller slet ikke. Vi opfordrer dig derfor til at hente en ny version af Internet Explorer. Eller endnu bedre: Brug en anden browser som f.eks. Firefox.