3 stjernerRødvin

Chianti Classico, Querciabella, 2009, 13,5% (Toscana, Italien)

Kvalitet-pris Minus 1: Noget for dyr
149,00 hos Atomwine

Bemærk: Vinen eller denne årgang/aftapning af vinen forhandles ikke længere.

Det ser ud til, at denne vin kommer til at markere vores afsked med Querciabella, idet den i vores munde slet ikke smager af toscansk Sangiovese. Og det er det, vi søger i en Chianti. De 5% Cabernet Sauvignon, som vinen indeholder, kan umuligt udgøre hele forklaringen på smagsprofilen; det må være et spørgsmål om produktionsfilosofi, som forekommer os at være stræbe mod den mere internationale stil, hvilket udvisker vinens karakter.
Årgang 2001 og 2007 af samme vin var vi bestemt heller ikke oppe at ringe over, og der er klare fællesnævnere i vores oplevelser af de tre årgange.

Vinen er umiskendeligt overordentlig vellavet og har også en fin og for typen seriøs struktur, blidt astringerende. Meget harmonisk.

Den åbner hen imod slutningen af flasken, men vedbliver at have denne udviskede og ubestemmelige karakter, som keder os.

November 2011
Din Internet Explorer er stærkt forældet, og mange ting på Vinsiderne.dk vil derfor enten ikke kunne ses, se helt forkerte ud eller ikke fungere. Vi opfordrer dig derfor til at hente en ny version af Internet Explorer. Eller endnu bedre: Brug en anden browser som f.eks. Firefox.
Du bruger den forældede Internet Explorer 7 (eller måske Internet Explorer 9 i kompatibilitets-visning). Det betyder, at nogle ting på Vinsiderne.dk ikke vil virke, og andre ting vil blive vist forkert eller slet ikke. Vi opfordrer dig derfor til at hente en ny version af Internet Explorer. Eller endnu bedre: Brug en anden browser som f.eks. Firefox.