3 stjernerRødvin

Chianti Classico, Querciabella, 2007, 13,5% (Toscana, Italien)

Kvalitet-pris Minus 1: Noget for dyr
129,00 hos Atomwine

Bemærk: Vinen eller denne årgang/aftapning af vinen forhandles ikke længere.

Det lader ikke til at vi skal blive helt gode venner med Querciabella vinene. Producenten regnes blandt Chianti Classico's topproducenter, så det er i dette tilfælde smag-behag-aspektet, der er afgørende.

Vi har holdt pause med nærværende Chianti Classico siden årgang 2001 (anmeldt her), som vi fandt for "fransk" i stilen. Her var der 10% Merlot, Syrah og Cabernet Sauvignon i vinen. Andelen af franske druer er i nærværende årgang reduceret til det halve: 5% Cabernet Sauvignon. Og vinen er nu mere toscansk i sit udtryk. Men den er stadig noget poleret og overvenlig i det, synes vi; den mangler noget af den pågåenhed, som vi forbinder med Chianti. Bl.a. fremstår den med en for området og typen noget underspillet syre, der kan virke fremmende på de mere søde smagselementer.

På egne betingelser supervellavet, enormt kontrolleret. Men altså efter vores smag lidt kedelig.

Marts 2010
Din Internet Explorer er stærkt forældet, og mange ting på Vinsiderne.dk vil derfor enten ikke kunne ses, se helt forkerte ud eller ikke fungere. Vi opfordrer dig derfor til at hente en ny version af Internet Explorer. Eller endnu bedre: Brug en anden browser som f.eks. Firefox.
Du bruger den forældede Internet Explorer 7 (eller måske Internet Explorer 9 i kompatibilitets-visning). Det betyder, at nogle ting på Vinsiderne.dk ikke vil virke, og andre ting vil blive vist forkert eller slet ikke. Vi opfordrer dig derfor til at hente en ny version af Internet Explorer. Eller endnu bedre: Brug en anden browser som f.eks. Firefox.