Facebook-ikon
Del denne side
Vinsidernes aktuelle Google PageRank
 
3 stjernerRødvin

Barbaresco, Villa Gaiano, Dezzani, 2004, 13,5% (Piemonte, Italien)

Kvalitet-pris Minus 1: Noget for dyr
99,95 i SuperBest (skiftet navn til Meny)

Bemærk: Vinen eller denne årgang/aftapning af vinen forhandles ikke længere.

Noget forenklet kan man sige, at i dårlige årgange kræver det dygtighed og held at lave god vin, mens man i gode årgange skal være en klovn for at lave dårlig vin ved at spænde ben for naturens gode frembringelser. Det var på denne baggrund, at jeg vovede at købe denne Barbaresco fra den fremragende årgang 2004 på tilbud til 49,95. Ikke fordi jeg troede at jeg sparede en halvtredser - jeg oplever ofte SuperBest's påståede besparelser som stærkt utroværdige, og det gør jeg også i dette tilfælde. Og jeg vil da fremover holde øje med, om jeg overhovedet kan finde vinen til den påståede "op til" pris. Mon ikke den sælges til 60-70 kr. som normalpris i de fleste filialer? Sådan plejer det at være med de der "op til" priser.

Vinen er en miniature-demonstration af hvad Barbaresco handler om, en glimrende "hverdags-Barbaresco". Nebbiolo udtrykker sig her relativt enkelt og fejlfrit. Upåklagelig renhed og god balance. Der er god friskhed og moderat struktur.

Oplevelsen med vinen giver anledning til et andet interessant perspektiv. Barabaresco er i det piemontesiske DOC(G)-hierarki i top sammen med Barolo. Inden for den sidste måned har jeg dog smagt to vine, som har "lavere" DOC'er, men som var klart bedre end denne lille Barbaresco: Roero Superiore, Loghero, Oberto Luigi, ovenikøbet fra den vanskelige årgang 2003 (4 stjerner, anmeldelse her) og Langhe Nebbiolo, Pelissero, 2004 (5 stjerner, anmeldelse her). Så som altid er det god ide at bruge sine smagsløg og være åben over for de mere ydmyge DOC'er i stedet for at lægge for megen vægt på at der er tale om en prestigefyldt DOCG.

Vinen er anmeldt af Preben alene, da Helle ikke bryder sig om Nebbiolo-vine.

Juni 2007
Din Internet Explorer er stærkt forældet, og mange ting på Vinsiderne.dk vil derfor enten ikke kunne ses, se helt forkerte ud eller ikke fungere. Vi opfordrer dig derfor til at hente en ny version af Internet Explorer. Eller endnu bedre: Brug en anden browser som f.eks. Firefox.
Du bruger den forældede Internet Explorer 7 (eller måske Internet Explorer 9 i kompatibilitets-visning). Det betyder, at nogle ting på Vinsiderne.dk ikke vil virke, og andre ting vil blive vist forkert eller slet ikke. Vi opfordrer dig derfor til at hente en ny version af Internet Explorer. Eller endnu bedre: Brug en anden browser som f.eks. Firefox.