Facebook-ikon
Del denne side
Vinsidernes aktuelle Google PageRank
 
4 stjernerRødvin

Roero Superiore, Loghero, Oberto Luigi, 2003, 14% (Piemonte, Italien)

Kvalitet-pris Plus 2: Meget favorable pris
85,00 hos Vinimportøren

Bemærk: Vinen eller denne årgang/aftapning af vinen forhandles ikke længere.

Stor positiv overraskelse: Rigtig lækker piemontesisk Nebbiolo-vin, der smager hen ad god Barbaresco - til 85 kr.

Typisk Nebbiolo-farve med lys kant. Duft af læder- og træværksted, blomme, lidt blomst og muld.

I munden springer alle Nebbiolo-kvaliteterne en i møde, og der er smage af bl.a. læder, blomme og muld. Også den karakteristiske, fuldautentiske garvesyre er der, dog mindre markeret. Meget fin friskhed.

I forhold til Barbaresco opleves vinen som en anelse mere "frugtig" i stilen med tilsvarende højere grad af hvad englænderne ville kalde "quaffability" (drikbarhed er nærmeste danske ord, der dog ikke helt dækker). Vinen er også lidt mindre dyb og eftersmagen lidt kort. Men det afvejes rigeligt af den basale drikkeglæde, som vinen byder på.

Fire store stjerner.

Ved udmålingen af kvalitet-pris-forhold er der bonuspoint for demonstrationen af, at det er muligt at lave god Nebbiolo-vin til en overordentlig menneskelig pris.

Vinen er (lidt imod forskrifterne) fremstillet af 100% Nebbiolo, ifølge forhandlerens hjemmeside fadlagret i to år, ifølge producentens hjemmeside barriquelagret i et år.

Forudsætninger for anmeldelser af Nebbiolo vine: Læs her.

Juni 2007
Din Internet Explorer er stærkt forældet, og mange ting på Vinsiderne.dk vil derfor enten ikke kunne ses, se helt forkerte ud eller ikke fungere. Vi opfordrer dig derfor til at hente en ny version af Internet Explorer. Eller endnu bedre: Brug en anden browser som f.eks. Firefox.
Du bruger den forældede Internet Explorer 7 (eller måske Internet Explorer 9 i kompatibilitets-visning). Det betyder, at nogle ting på Vinsiderne.dk ikke vil virke, og andre ting vil blive vist forkert eller slet ikke. Vi opfordrer dig derfor til at hente en ny version af Internet Explorer. Eller endnu bedre: Brug en anden browser som f.eks. Firefox.