Mad

- det søde
Plade chokolade

Chokolade og vin?? Det er ifølge mange fagfolk noget nær en katastrofal kombination, bortset fra enkelte kombinationer, som vi kommer tilbage til.

Det er dog interessant som bestemte "politisk ukorrekte" smagssammensætninger alligevel kan vinde over alverdens fagfolks meninger.

Det første jeg (Preben) gjorde, da jeg slap ud af gymnasiet, var at tage ned i Beaujolais-distriktet og deltage i vinhøsten. Det var hårdt arbejde fra før solopgang til efter solnedgang.

De trøstende afbrydelser var alt hvad der kunne indtages af mad og drikke i løbet af dagen. Herunder midt på formiddagen, hvor der blev budt på brød, pølse - og chokolade og vin. Siden dengang har jeg aldrig haft problemer - nærmest tværtimod - med at at kombinere nærmest en hvilken som helst slags rødvin med chokolade.

Desværre kan vi ikke aktuelt i enighed anbefale noget bestemt chokolade. Den sidste rigtig gode, vi kunne få, var Swiss Delice Classique, Noir 72% Cacao, en fremragende mørk chokolade, som Irma forhandlede. Indtil vi har fundet en afløser, som vi begge kan være glade for, er Preben meget tilfreds med den afbildede, Superior, Extra dark 78% fra Netto.

Vinen til chokolade

Mange vinentusiaster er af den opfattelse, at den eneste type vin, der går sammen med chokolade og chokolade-desserter er den sydfranske dessertvins type, som repræsenteres af appellationerne Maury og Banyuls. Vi er enige om at matchet er indlysende godt.

Pose abrikoser

Men som nævnt: Jeg (Preben) kan personligt med stor fornøjelse drikke stort set en hvilken som helst vin til mørk chokolade.

Uhyrligt lækre abrikoser

Blandt de mere uforarbejdede søde sager kan vi på det kraftigste anbefale de "ekstra saftige abrikoser" fra Urtekram. De er virkeligt saftige, modne og lækre, noget ganske specielt.

Vi har set abrikoserne både i brugserne, i Irma og flere andre steder.

- - -

Læs også om:

Pasta og kød

De flydende: Tamari, olivenolie og "balsamico"

Tomater og "parmesan"

Salt og hvidt brød

Tilbage til mad-start-siden

Din Internet Explorer er stærkt forældet, og mange ting på Vinsiderne.dk vil derfor enten ikke kunne ses, se helt forkerte ud eller ikke fungere. Vi opfordrer dig derfor til at hente en ny version af Internet Explorer. Eller endnu bedre: Brug en anden browser som f.eks. Firefox.
Du bruger den forældede Internet Explorer 7 (eller måske Internet Explorer 9 i kompatibilitets-visning). Det betyder, at nogle ting på Vinsiderne.dk ikke vil virke, og andre ting vil blive vist forkert eller slet ikke. Vi opfordrer dig derfor til at hente en ny version af Internet Explorer. Eller endnu bedre: Brug en anden browser som f.eks. Firefox.